новини и събития

Творчество за родители и деца с Арт и хоби клуб Рояна

„Всяко дете е творец. Проблемът е как да се запази такъв като порасне“ – В духа на тази мисъл на Пабло Пикасо, Арт и хоби клуб Рояна се стреми да създаде условия за творене за всички възрасти.  Започваме от най-малките:

Арт бебешориум – специална  програма „Мама, татко и бебе“ за деца от 18 месеца до 4 години, придружавани от родител/и. Заниманията са всяка неделя, в две групи – от 10 до 10.45 и от 11 до 11.45 ч. Работи се с глина, филц, пастели, боички, включително за рисуване с пръсти, като целта ни е да се подобри координацията ръка-око, концентрацията и фината моторика, чрез игра и запознаване с цветове и форми. Съвместната работа на родители и деца представлява изключително преживяване и забавление за цялото семейство.

Детски групи – за деца от 4 г. до 14 г. Занимания по рисуване, приложни изкуства и керамика, в това число на грънчарско колело. Имат групи през седмицата, в събота (10-11.30 ч. и 12-13.30 ч.) и в неделя (12-13.30 ч.), както и група по рисуване за напреднали в неделя (15-16.30 ч.). Децата рисуват върху стъкло, тениски, коприна, усвояват техниката декупаж, моделират с глина, структурни пасти, папиемаше и др. В края на всяка учебна година правим изложба с техни творби, а тази година, във връзка с кандидатурата на София за Европейска столица на културата, ще имат възможност да работят по темата „София – моят красив град“ и ще направят изложба с най-добрите творби през ноември.  Изумително е как сравнително малки деца – 7 – 8-годишни рисуват с лекота с въглен, туш, акрил и др. Заниманията са една истинска „арт атака“!

Младежи над 15 г.  – помислили сме и за тази група – курсът се казва „От реалното към абстрактното в рисуването“ и дава основни познания по история на изкуството, както и умения за изобразяване на различни предмети според различните стилове в изкуството – от съвсем реалистично, през импресионистично до пълна абстракция.  Заниманията са в неделя, от 17 до 19 ч. Нова група започва от 13 октомври. При нас много младежи правят портфолио за различни университети и голямото ни щастие е, че повечето от тях постигнаха мечтата си и учат архитектура, текстил, дизайн и др. специалности в университети в Германия, Англия, България и др.

Възрастни – или както от Арт и хоби клуб Рояна предпочитат  да ги наричат „големите“ За тези, които желаят да се разтоварват чрез творчество, предлагат  курс по графика и живопис, няколко модула, както и еднократни ателиета по керамика, рисувана коприна, декупаж, стъклопис и др. Приложните ателиета обикновено са в събота, от 14 до 17 ч., а групите по графика и живопис са в сряда, от 18 до 20 ч., както и две групи по програма „От реалното към абстрактното в рисуването“ - във вторник, от 18.30 до 20.30 ч. (начинаеща група стартира на 15 октомври) и в неделя, от 17 до 19 ч. (начинаеща група стартира от 13 октомври).

Друго нещо, което може да Ви достави истинско удоволствие, са детско-родителските работилници, които правим традиционно преди Коледа, Великден и по други поводи.

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft