приложно изкуство

Арт и хоби клуб Рояна

arts_blue_line свързани магазини >
представяне grey_line

Ето че започва още една весела творческа учебна година в Арт клуб Рояна! В детските ни групи в събота и неделя програмата е комбинация от рисувателни теми и приложни техники, като акцентът е върху едното или другото, в зависимост от възрастта на децата. Във всяка група са застъпени и занимания по керамика и филц, защото считаме, че работата с естествени материали, като глина и вълна, е много полезна за развитието на децата.
НАЧАЛО НА ЗАНИМАНИЯТА – 16-17 СЕПТЕМВРИ

Занимания в СЪБОТА:

11.00 – 12.30 ч. Приложни изкуства и рисуване – за деца над 5 г. – изключително разнообразие от материали: акварел, акрилни бои, сухи и маслени пастели, смесени техники, въглен, кафява креда, бои за стъкло, бои и спрейове за текстил, декупаж, глина, филц и вълна; различна тема всяка седмица – редуване на рисуване, приложни техники и керамика; запознаване с композиция, светлосянка, перспективни изменения, цветознание и със стиловете на рисуване на различни художници.
В програмата са включени и занимания по моден дизайн, история на облеклото и костюма, изработване на танцувални костюми (напр. испански, балетен и др.) и облекло за различни случаи (вечерно, ежедневно и др.) – комбинация от рисуване, колаж и изработване на аксесоари (шапки, бижута, колани и др.)

11.30 - 12.30 ч. Арт бебешориум, програма за деца 2-5 години, придружени от родител – програмата е разработена специално за най-малките, за да се подобри координацията око-ръка, изграждане на търпение, умения за получаване на инструкция и концентрация; по забавен начин ще се научим да изрязваме, да лепим, да оцветяваме – с контур и свободно рисуване и ще станем по-сръчни, ще развиваме въображението и увереността си

13.00 – 14.30 ч. – Рисуване и приложни изкуства за деца над 7 г. – по-усложена програма с акцент върху рисувателните техники, запознаване със светлосянка на овални и ръбести предмети, композиционно поставяне на елементите в рисунката, изграждане на стабилна моливна рисунка и усвояване на етапите на работа с различните видове бои; портрет и фигурална композиция – пропорции на лице и на човешка фигура, ще се научим да рисуваме отделните части на човешкото лице – око, ухо, нос, уста, както и цяла глава чрез използване на гипсови модели; рисуване на орнаменти, капители и др. архитектурни елементи


Заниманията в НЕДЕЛЯ:

11.00 - 12.30 ч. – Рисуване и приложни изкуства за деца над 6 г. (между 4 и 6 г. могат да посещават заниманията в тази група, придружени от родител)
Програмата е подобна, както в съботните занимания, като се набляга на различни елементи в зависимост от възрастта на децата. С тях работят двама преподаватели, така че е възможно разделяне на групата според умения и работа върху две различни по сложност или по вид задачи.
Всяка година организираме изложба с творбите на нашите малки художници, а в края на учебната година, през май, те получават сертификат за преминато обучение по съответната програма. Всички творби остават за курсистите (и след изложбата ги връщаме) – можете да ги подарявате на роднини и приятели или просто да ги пазите, за да следите развитието на детето си

Такси (всички материали, които се използват по време на заниманията, се осигуряват от Арт клуба и са включени в таксата):

90-минутни занимания:
-Карта за 4 занимания (ползват се в рамките на 2 месеца) – 60 лв.
-Еднократно занимание – 18 лв.
-Второ дете/семейство – карта 50 лв. (4 занимания), еднократно – 15 лв.
Арт бебешориум – 60 минутни занимания:
-Карта за 4 занимания – 40 лв. (дете + родител);
-Еднократно 15 лв.
 

Други школи по приложно изкуство в София

 
РОБОТИКА

В курсовете на „РОБОТИКА“ , децата усвояват ключови знания по програмиране, роботика, ...още

 
Детска Академия "Земята и децата"

В делничните дни, когато есента скъсява деня и времето захладнява, има място за игра и любопитство ...още

 
Мариолетка - Хоби Вселената на Креативността

Ние от Мариолетка се занимаваме с организиране на работилнички за направа на сапуни и свещи. ...още

 
Център за работа с изкуства "НЕО ГЕЯ"

ЦЕНТЪР ЗА РАБОТА С ИЗКУСТВА "НЕО ГЕЯ" предлага: Приложни изкуства ...още

 
Приключения от дърво

Приключения от дърво е работилница за собственоръчно направени играчки, украса и подаръци от ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft