новини и събития

09
Ноември
Второ издание на Софийския ученически фестивал Театър в аванс

Театърът

Ако веднъж си бил на сцена, никога вече не можеш да си част от публиката. Казват, че актьорът е човекът зад маската. Глупости. Актьорът e човекът с лице – поел едноличната отговорност за винаги личните отношения със светлините на прожекторите.

Авансът

Сцената е за хора без цена. Авансът, който ти даваме, е възможността да те видят и да говорят за теб. Авансът, който получаваме, е възможността да те видим и да говорим за теб. Авансът е предстоящoто в изкуството. За твореца изкуството винаги предстои.

Къде? София

Кога? 9. И 10. ноември 2013 г.

09.11.2013 г. - Работни ателиета в кино "Влайкова" /гр. София, ул. „Цар Иван Асен ІІ” №11/

„Пресечни точки между тяло, пространство и фантазия“ /уъркшоп/

Работното ателие се състои от две части, в които водещите Ива Свещарова и Вили Прагер ще предложат на участниците игрови методи за работа с тяло и развиване на креативност.

Времетраене - 3 часа (предвидени са кратки паузи). Участниците трябва да носят удобно облекло и обувки, подходящи за движение.

Първата част на работното ателие ще води Ива Свещарова. Главният фокус ще бъде насочен към няколко основни принципа за работа с тяло. Ще се използва „играта“ като инструмент за осъзнаване на възможностите на тялото.

Втората част, водена от Вили Прагер, ще се занимава с архитектурата и историята на пространството. Участниците ще бъдат в ролята на „археолози” . Ще се опитаме всички заедно да създадем една фиктивна реалност за историята на кино „Влайкова”. Целта е чрез превод на „съществуващото” да се обособи възможност за създаване на нови артистични форми, като се използва фантазията на участниците.

10.11.2013 - Конкурсна програма - камерна сцена "Славянска беседа 1880" /гр. София, ул. "Г. С. Раковски" №127/

Във фестивала могат да вземат участие театрални формации от ученици на възраст до 19 години. Участниците в конкурсната програма и техните ръководители разработват и представят избрани от тях постановки. Те сами подготвят пиесата, режисурата, музикалното оформление, костюмите, аксесоарите и декорите, с които участват. Предлага им се сцена с необходимото техническо подсигуряване, за да изнесат представлението пред публика и да бъдат оценени от компетентно жури.

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft