клавишни инструменти

MusicRoom

arts_blue_line свързани магазини >
представяне grey_line

В MusicRoom можете да започнете вашите уроци по класическа, акустична и електрическа китара, пиано и синтезатор, барабани, солфеж, пеене, флейта, тромпет, саксофон и цигулка. Уроците са за начинаещи и напреднали, без възрастови ограничения.

Предлагаме систематично обучение - както за тези от вас, които се стремят към бъдещи изяви на професионалната сцена, така и за онези, които желаят просто да свирят за удоволствие и да повишат музикалната си култура. Преподават се различни стилове - класика, поп, рок, хард рок, джаз, латино и др.

Уроците се водят от професионални музиканти, които работят за вашето изграждане като изпълнители на предпочитания инструмент.

MusicRoom разшири своята дейност, въвеждайки уроци по актьорско майсторство, рисуване и приложни изкуства. Подготвяме кандидат-студенти за НАТФИЗ, също така и участници в различни кастинги.

Уроци:

  • Акустична и електрическа китара

Изучава се нотно писмо, елементарна теория на музиката, ритмика, хармония, аранжиране и импровизация. Обръща се особено внимание на различните технически похвати както при ритъм, така и при соло китарата. Разучават се парчета, в зависимост от индивидуалните предпочитания на ученика.

Стилове - поп, рок, хард рок, хеви, класика, блус, реге.
Изгражда се умението за свирене в група.
Преподавател: Иван Георгиев , сценичен и студиен музикант

 

  • Пиано и синтезатор

Уроците по пиано и синтезатор включват изучаване на елементарна теория на музиката, класика, поп, рок, блус и джаз пиано, постановка, хармония, ритмика и акомпанимент, както и всичко останало, което е необходимо за подготовката на един клавирен изпълнител, солов или като част от група.
Уроците се водят от Ясен Обретенов (Яшата), сценичен музикант и преподавател в Музикалната академия.

 

  • Поп и джаз пеене

Уроците включват изучаване на вокалнa постановкa, артикулация и динамика, едногласно, интервалово и многогласно пеене, солови и бек вокали, дихателни и фонетични техники, солфеж и елементарна теория на музиката, упражнения за разширяване на диапазона ; микрофонна техника, сценично поведение и др.
Преподавател: Николета Хайтова, магистър от Музикалната академия.

 

  • Барабани

Уроци по барабани при един от динозаврите на българския рок - Манол Гогов от група Тротил.

Уроците включват: усвояване на правилна постановка,  динамика, координация; различни  похвати и техники, необходими за овладяване на инструмента; нотна грамотност, синкопиране и др. Основни стилове -  рок и хеви метъл. За начинаещи и напреднали фенове на рока.

 

  • Солфеж

Солфежът е музикална дисци-плина, която е насочена към цялостното развитие на музикалния слух. Уроците по солфеж съдържат музикални диктовки, развиване на навиците и уменията за слухов анализ на музиката, упражнения за рaзпознаване височината, тембъра и функцията на тоновете; формират сe творческите умения и усета за ритъм.
Преподаватели: Николета Хайтова, Ясен Обретенов

 

  • Флейта

Първи стъпки в звукоизвличането, овладяване на диафрагменото дишане, интерпретация и импровизация. Стилове- класика, поп, джаз.
Посещавайки уроците по флейта, вие ще  се потопите в необятния репертоар от известни произведения, които можете да свирите за удоволствие, да зарадвате приятелите си с оригинално изпълнение или просто да релаксирате след тежък ден!
Също така предлагаме обучение и по блокфлейта, която е разновидност на класическата флейта, направена е от дърво, и поради лесното тоноизвличане е много подходящ инструмент и за най-малките (6-7 год.)
Уроците се водят от Николета Хайтова- магистър по флейта от Музикалната академия.

 

  • Тромпет

Уроците по тромпет включват  поставяне на правилна  постановка, усвояване на "изпълнителско дишане" - специален начин за водене на въздушната струя, който позволява с едно кратко вдишване да се изпълняват дълги фрази; обща подготовка по проблемите, свързани със звукоизвличането, както и всичко останало, имащо отношение към формирането на музикалната култура- елементарна теория на музиката, солфеж и  т.н. За начинаещи и напреднали.
Подготовка за музикално училище и Музикалната академия.
Уроците се водят от Кирил Македонски, асистент преподавател в Музикалната академия.

 

  • Саксофон

Усвояване на правилна постановка, динамика, дихателни техники, солфеж; обща подготовка по проблемите, свързани с тоноизвличането като цяло, усвояване на грифа; както и цялостна подготовка, свързана с музикалната култура на учащия се- хармония, ел. теория на музиката и т.н. Развиване на импровизационните способности. Професионална подготовка за кандидатстване в музикално училище и Музикалната академия.
Уроците се водят от Кирил Македонски, асистент преподавател в Музикалната академия.

 

  • Цигулка

Уроците по цигулка включват поставяне на правилна постановка, принципи на звукоизвличане, овладяване на различни щрихи (важна част от цигулковата техника), елементарна теория на музиката. Запознаване с произведения на композитори от различни епохи, както и с известни парчета от популярната и филмова музика (според предпочитанията на ученика).                                                          
Преподавател: Даниела Найденова, магистър по цигулка от Музикалната академия.

Уроци по рисуване за деца до 12 години
Уроците включват запознаване  на  децата с основните цветове и получаването на всички останали, топли и студени цветове и т.н. Изобразяване на форми и предмети от бита и природата, рисуване с молив и бои (акварел, темпера, акрил).
Програмата допуска промяна и адаптиране към индивидуалните способности на децата.
Възможно е включване на различни клонове на изобразителното и приложно изкуство- иконопис, рисуване върху стъкло, моделиране с глина, керамика и др.   
Рисуването развива въображението, формира  усет към красивото и хармонията.
Заниманията  се провеждат събота и неделя, с продължителност два академични часа (по 45 мин.). Часовете се определят според възможността на ученика и преподавателя.
Преподавател: Надежда Костова

 

  • Актьорско майсторство

Подготовка на кандидат-студенти за НАТФИЗ за специалностите "Актьорство за драматичен театър" (АДТ) и "Актьорство за куклен театър" (АКТ).
Подготовка за кастинги. Подготовка за кръг "Актьорско майсторство" за конкурса "Мис България".
Заниманията се водят от Анелия Шишкова.

Други школи по клавишни инструменти в София

 
Музикална школа към Детска Академия "Земята и децата"

Разклонение на музикалния лейбъл "Point of View - Studio", който е с насоченост основно ...още

 
Уроци по Пиано към ЦМИ

“Център за музикални изкуства” е първата частна музикална школа от НОВ ТИП в България ...още

 
Rock School

RockSchool е музикална школа за уроци по китара, бас китара, барабани, пиано, пеене и солфеж. ...още

 
Джаз за деца

Фондация „Джазтет” е основана през 2013г в София. Мисията й е да популяризира джаза и ...още

 
Музикална школа "Теофила"

Здравейте, скъпи ученици, родители и приятели на музиката! Музикална школа "Теофила" ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft