Национална мрежа за децата

arts_blue_line
представяне grey_line

Национална мрежа за децата (НМД) е неправителствена организация – мрежа на водещи НПО, работещи в сферата на децата и семействата.

История

НМД е създадена през 2003 като свободен алианс от неправителствени организации. През 2006 г. придобива статута на неправителствена организация в обществена полза.

От 2007 г. организацията отговаря за реализирането в България на международната програма PROCOPIL за борба с малтретирането на деца, съ-финансирана от Министерството на външните работи на Франция.

От лятото на 2009 г. НМД работи и по проект „Имам право” за по-добра закрила на детските права в България, финансиран от фондация OAK и Уницеф.

Какво правим

За да гарантираме правата и повишаване на благосъстоянието на децата и семействата в България, ние осъществяваме застъпнически и лобистки кампании в партньорство с неправителствения сектор, бизнеса, институциите и отделните граждани и с подкрепата на самите деца.

Благодарение на екипа си от експерти изработваме информирани политики за децата и семействата.

Също така активно работим за консолидиране на неправителствените организации, работещи в сферата на децата и семействата, както и за подобряване на комуникацията и обмяната на опит и добри практики между тях.

Друг основен приоритет в работата ни е изграждането на работеща и отворена гражданска мрежа по въпросите на децата и семействата.

Други изкуства за деца с увреждания в София

 
КРДСОП "Едуард Сеген"

Детски център "Кабинет за работа с деца със специални образователни потребности - Едуард Сеген" ...още

 
Фондация "За нашите деца"

Фондация „За Нашите Деца” е българска неправителствена организация, която в партньорство с ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft