приложно изкуство

Азбука на Въображението

arts_blue_line свързани магазини >
представяне grey_line

„В действителния живот може да се влезе през главния вход, но може да се промъкнеш в него — и колко по-забавно е това! — през едно прозорче. С измислянето на истории и с фантастическите способи за тяхното фабрикуване чрез фантазията мисля, че помагаме на децата да проникнат в истинския живот през прозореца вместо през вратата. Щом им е по-интересно, значи — по-полезно им е.“
Джани Родари

Нашата основна цел в Азбука на Въображението ще е под формата на играта ние да се забавляваме, опознаваме, да се учим да работим самостоятелно, по двойки, колективно. Да сме изследователи и откриватели. Да рисуваме и да създаваме. Измислицата и игрите помагат на малкия човек да разбере по-добре творческите сили,затаени у него, да ги превърне в мисъл и воля.

Книгата „Граматика на Фантазията“ на известният автор на детски приказки Джани Родари, е основен извор на вдъхновение и генератор на идеи. Чрез различни игри с най-обикновени думи от ежедневието и съпоставянето им с други произволни думи, ние ще си измисляме собствени въображаеми истории, които ще илюстрираме с различни видове техники на рисунката, апликацията, колажа, а малко по-натам в работата ни ще си измислим собствени сценки и декорите за тях. От самото начало с опознаването на цветовете и формите,емоцията, с която ни насищат те, а след това със самото разгръщане на детското въображение, стъпка по стъпка ще си изградим един собствен стил на творчество, в който авторът е самото дете с неговата уникалност.

Азбука на Въображението е насочена най-вече за деца от 4 до 13 годишна възраст.

Други школи по приложно изкуство в Варна

 
Детската къща

Разположена на тиха улица в центъра на Варна, Детската къща е място за развитие, творчество и ...още

 
Народно Читалище "Просвета 1927"

Народно читалище “Просвета” осъществява традиционна културно-просветна дейност от ...още

 
Артцентър ”Арлекин”

Арт клуб “Арлекин” е открит на 18 февруари 2006г. Замислен като сцена на арт ...още

 
Общински Детски Комплекс Каварна

Педагогическите услуги, които предлага ОДК, са на добро ниво – дейността е планирана за всяка ...още

 
Рисуване и приложно изкуство с Кирил Маринов

Иконопис, рисуване, дърворезба - за деца от 7 до 15г. - основни правила в ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft