iwoman.bg семейство

 
10 Ползи за здравето от ябълките

Ние казваме, че една ябълка на ден държи доктора далеч от мен, но какво точно са ползите за здравето на ябълки? Ето десет причини да се вслушат в съветите на тази стара поговорка.

Укрепват костите
Френски изследователи са установили, че флавоноидът наричан флоридзин, който се намира само в ябълките, може да предпази жените от остеопороза и също може да увеличи плътността на костите. Боронът, друга съставка в ябълките, също укрепва костите.

Помагат срещу астмата  
Едно скорошно проучване показва, че децата с астма, които пият ябълков сок на дневна база, страдат от по-малко хрипове, отколкото деца, които пият ябълков сок, само веднъж на месец. Друго проучване показа, че децата, родени от жени, които ядат много ябълки по време на бременност имат по-ниски ставки на астма, отколкото деца, чиито майки изяждали само няколко ябълки.

Алцхаймер превенция
При едно проучване върху мишки в Корнелския университет открили, че кверцетинът в ябълките може да защити  мозъчните клетки от видовете свободни радикали, които могат да доведат до болестта на Алцхаймер.

Понижаване на холестерола
Пектинът в ябълките понижава LDL ("лошия") холестерол. Хората, които ядат по две ябълки на ден, може да намалят холестерола си с до 16%.

Предотвратяване на рак на белия дроб
Според проучване, направено сред 10000 души, тези, които са яли най-много ябълки са имали 50% по-нисък риск от развитие на рак на белия дроб. Изследователите вярват, че това се дължи на високите нива на флавоноиди кверцетин и нарингин в ябълките.

Превенция на рака на гърдата
Изследване на университета "Корнел" установили, че плъхове, които ядат една ябълка на ден намаляват риска от рак на гърдата с 17%. Плъхове хранени три ябълки на ден намалили риска с 39% и тези хранени шест ябълки на ден намалили риска с 44%.

Превенция на рака на дебелото черво
Проучване установило, че плъхове, хранени извлечение от ябълка кожи са имали 43% по-нисък риск от рак на дебелото черво. Друго изследване показва, че пектин в ябълките намаляват риска от рак на дебелото черво и спомага за поддържането на здравето на храносмилателния тракт.

Предотвратяване на рак на черния дроб
Проучване установило, че плъховете, хранени с обелки от ябълки имали с 57% по-нисък риск от рак на черния дроб.

Контролират диабета
Пектинът в ябълките осигурява на организма галактуронова киселина, която намалява нуждите на организма от инсулин и може да помогне в лечението на диабет.

Отслабване
Бразилско проучване установи, че жени, които ядат три ябълки или круши на ден губят повече тегло по време на диета от жените, които не ядат плодове, докато са на диета.

 

 
КАК ПОЧИВКАТА С ДЕЦАТА ДА НЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В ИСТИНСКИ КОШМАР?

В разгара на летния сезон всяко семейство се готви за своята годишна отпуска, а и за така ...още

 
Как децата да ядат повече зеленчуци

Няма смисъл да отричаме – децата не обичат зеленчуци. Но всички знаем колко са полезни за ...още

 
Oт детските караници има и полза

Ако деца се карат за дистанционното, последното парче пица или достъпа до автомобила на баща си, ...още

 
С деца на почивка - ето как да се подготвите

Да пътуваш и да почиваш с малко дете може да се окаже изключително сложно. Нещото, с което трябва ...още

 
Как да прекарваш повече време с децата си

Една от най-трудните задачи на майчинството е да откриеш баланса между работата си, времето, ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft