iwoman.bg семейство

 
Съвети за отглеждане на грижовни и отговорни деца Училищна възраст до ранен пубертет

Отговорностите на детето би трябвало да се увеличават пропорционално, докато то расте. Важно е да поощрявате детето си, когато то се справя добре с поставените му задачи. Това ще му помогне да повиши чувството си на самоуважение. Степенувайте наградите според сложността на задачите. Намерете специални начини, за да наградите детето за доброто му поведение и за добрите му постъпки. Поставяйте бележки на достъпни за детето Ви места, в които му казвате колко прекрасно смятате, че е то.

Ваша задача като родител е да установите  корена на проблема, когато детето Ви не се справя добре в училище, когато се държи невъзпитано или не иска да помага вкъщи и да намерите начин да го отстраните. Децата са по-уверени и работят по-добре, когато са им поставени определени граници и ясни правила. Дете, от което не се изисква да поддържа определен стандарт на работа и поведение у дома или в училище, няма да се стреми да отговаря на всички очаквания. Трябва да осигурите на Вашето дете благоприятна среда на грижа и възпитание, за да може то да изгради чувство на отговорност за своите действия. Детето трябва да бъде оставено да както да се провали, така и да успее. То трябва да знае, че наказанието няма да надвишава престъплението.

Децата във възрастта на ранния пубертет най-болезнено се сблъскват с агресивния натиск на връстниците си. Когато детето е израснало в семейство, което е възпитало у него чувство за отговорност, ще бъде по-вероятно да се избегне проблемното поведение и негативното влияние на връстниците. Ако поддържате отворена комуникация между Вас и детето Ви, ще можете да го предразположите свободно да обсъжда с Вас своите страхове и проблеми, да разкрие как се чувства и какви желания има.

 
КАК ПОЧИВКАТА С ДЕЦАТА ДА НЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В ИСТИНСКИ КОШМАР?

В разгара на летния сезон всяко семейство се готви за своята годишна отпуска, а и за така ...още

 
Как децата да ядат повече зеленчуци

Няма смисъл да отричаме – децата не обичат зеленчуци. Но всички знаем колко са полезни за ...още

 
Oт детските караници има и полза

Ако деца се карат за дистанционното, последното парче пица или достъпа до автомобила на баща си, ...още

 
С деца на почивка - ето как да се подготвите

Да пътуваш и да почиваш с малко дете може да се окаже изключително сложно. Нещото, с което трябва ...още

 
Как да прекарваш повече време с децата си

Една от най-трудните задачи на майчинството е да откриеш баланса между работата си, времето, ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft