iwoman.bg семейство

 
Съвети за отглеждане на грижовни и отговорни деца Стъпки през всеки етап от развитието на Вашето дете

Една от Вашите цели като родител е да отгледате деца, които да намерят пътя към успеха в живота. Децата, които са се научили на чувство за отговорност в ранното си детство, са склонни да бъдат по-самостоятелни, по-независими и в зряла възраст да могат да поемат отговорност за собствените си действия. Отговорността е умение, което се научава и Вашата роля като родител е да осигурите на детето си инструменти, чрез които то да усвои това съществено умение още в началото на живота си.

Едно дете има възможност да започне да се учи да бъде отговорно в много ранна възраст. Родителите трябва да съумяват да се възползват от възникващите възможности да научат децата си да бъдат отговорни. Някои родители създават защитена среда за своите деца като не им позволяват да изпитат негативните последици от неправилните си постъпки. Такъв тип възпитание е фактор децата да не се научат да поемат отговорност за своите действия.Безотговорните деца, на които се позволява всичко, подхождат към житейските ситуации с поведение в стил "светът ми е длъжен". В зряла възраст, това поведение може да доведе до чувство на недоволство, защото другите хора в живота на това пораснало дете няма да му предоставят ролята, в която всичко му е позволено.

Вие като родител трябва да бъдете активен, когато се опитвате да възпитате  отговорно дете. Научете се да разпознавате възможностите, чрез които ще възпитавате децата си на отговорност през всеки етап от развитието им.

 
КАК ПОЧИВКАТА С ДЕЦАТА ДА НЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В ИСТИНСКИ КОШМАР?

В разгара на летния сезон всяко семейство се готви за своята годишна отпуска, а и за така ...още

 
Как децата да ядат повече зеленчуци

Няма смисъл да отричаме – децата не обичат зеленчуци. Но всички знаем колко са полезни за ...още

 
Oт детските караници има и полза

Ако деца се карат за дистанционното, последното парче пица или достъпа до автомобила на баща си, ...още

 
С деца на почивка - ето как да се подготвите

Да пътуваш и да почиваш с малко дете може да се окаже изключително сложно. Нещото, с което трябва ...още

 
Как да прекарваш повече време с децата си

Една от най-трудните задачи на майчинството е да откриеш баланса между работата си, времето, ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft