iwoman.bg семейство

 
Съвети за отглеждане на грижовни и отговорни деца Бебешка възраст и ранно детство

Бебешка възраст

През този период, съвсем интуитивно бебето изпробва границите, на позволеното. Детето, което многократно хвърля играчката и с това привлича вниманието на възрастните към себе си, се научава да хвърля играчката и когато се ядоса. Вие трябва да определите границите за вашето дете и да не позволявате да се случи обратното. Ако детето Ви хвърли играчката веднъж, вземете я  и му я върнете, но ако то умишлено я хвърля отново, и отново (в зависимост от това колко сте толерантни), сложете играчката настрана, без повече да му я подавате. Това действие ще покаже на детето Ви, че няма да толерирате подобно поведение.

В периода, когато детето Ви прохожда, то започва да проучва и изпробва Вашето търпение и родителски умения. На този етап, детето трябва да научи, че може да има последствия от неговото лошото поведение. Когато кажете на детето си "Ако не спреш да се държиш така, ще се приберем вкъщи ", трябва наистина да се съобразявате с това. Изпълнявайте това, което казвате. Вашите думи ще имат по-голяма тежест, ако детето знае, че заплахите Ви не са напразни.

Ранно детство

Още в ранните години на детството, трябва да започнете да учите децата да се грижат за себе си и да придобиват умения за поддържане на ред в околната среда. Като давате на детето някои малки домакински задачи, ще помогнете за насърчаване на самочувствието му и за възпитаване на чувството му за отговорност. Децата, които не са свършили поставените им задачи, трябва да знаят, че това ще доведе до определени  последствия - няма да могат да играят с приятелчета, или да гледат телевизия, или да правят нещо друго, което считат за забавление. Едва след като са приключили успешно със задълженията си, те ще могат да правят нещата, които им се иска да правят.

 
КАК ПОЧИВКАТА С ДЕЦАТА ДА НЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В ИСТИНСКИ КОШМАР?

В разгара на летния сезон всяко семейство се готви за своята годишна отпуска, а и за така ...още

 
Как децата да ядат повече зеленчуци

Няма смисъл да отричаме – децата не обичат зеленчуци. Но всички знаем колко са полезни за ...още

 
Oт детските караници има и полза

Ако деца се карат за дистанционното, последното парче пица или достъпа до автомобила на баща си, ...още

 
С деца на почивка - ето как да се подготвите

Да пътуваш и да почиваш с малко дете може да се окаже изключително сложно. Нещото, с което трябва ...още

 
Как да прекарваш повече време с децата си

Една от най-трудните задачи на майчинството е да откриеш баланса между работата си, времето, ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft