iwoman.bg семейство

 
По-усмихнати родители - по-щастливи деца

Когато стресът и ангажиментите вземат връх

Всеки, който има деца, знае, че да си родител не е лесно. Времето, което преди сте отделяли само за себе си, сега е в пъти по-малко, имате много повече отговорности и задачи, а понякога сте убедени, че 24 часа, седем дена в седмицата не са достатъчни.

Лесно е, залисани в ежедневните задачи, да забравим, че трябва да отделяме повече време на децата си, да си играем с тях, да се смеем по-честои да се насладим на това, че сме родители.Ето няколко съвета как да бъдем по-щастливи и да внесем повече радост в дома си.

Усмихвайте се по-често
Доказано е, че смехът е чудесна терапия не само срещу стреса, но и срещу различни болести. Освен това ще ви накара да се чувствате по-добре и най-важното – смехът е заразен! Когато вие се усмихвате, вашите деца ще последват примера ви.

Движете се
Не е задължително да ходите на фитнес или йога, за да се каже, че се движите. Пуснете музика и танцувайте, даже включете и децата си в танците. Това ще ви накара със сигурност да се почувствате по-добре, а и ще прекарате повече време заедно с малчуганите. Децата бързо възприемат всякакви идеи за движение, така че няма да ви е трудно да ги убедите да се включат в танците.

Игнорирайте шума
Понякога именно шумът пречи най-много на родители и ги изнервя до неподозирани степени. Не позволявайте на страничния шум да заглуши вътрешния ви глас. И помнете – няма как децата да не вдигат врява. Замислете се вие какви сте били като малки и как също сте изнервяли родителите си.

Обърнете повече внимание на малчуганите
Признайте си - понякога имате толкова задачи, че изобщо не слушате какво говори малкото същество до вас. Разбира се, никой, който има деца, не може да ви упрекне за това, но все пак, постарайте се да се вслушвате повече в думите на децата, да ги питате какво се е случило през деня им, какво ги е впечатлило и какво искат да споделят с вас. Не пропускайте годините, докато децата ви са още малки. Именно тогава може да ги научите, че вие сте най-близкият им човек, с когото могат да споделят всичко.

 Източник: www.edna.bg

 

 
КАК ПОЧИВКАТА С ДЕЦАТА ДА НЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В ИСТИНСКИ КОШМАР?

В разгара на летния сезон всяко семейство се готви за своята годишна отпуска, а и за така ...още

 
Как децата да ядат повече зеленчуци

Няма смисъл да отричаме – децата не обичат зеленчуци. Но всички знаем колко са полезни за ...още

 
Oт детските караници има и полза

Ако деца се карат за дистанционното, последното парче пица или достъпа до автомобила на баща си, ...още

 
С деца на почивка - ето как да се подготвите

Да пътуваш и да почиваш с малко дете може да се окаже изключително сложно. Нещото, с което трябва ...още

 
Как да прекарваш повече време с децата си

Една от най-трудните задачи на майчинството е да откриеш баланса между работата си, времето, ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft