iwoman.bg семейство

 
Ползите от танца за децата

Ако имате деца, може би се чудите какъв е най-добрият начин те да насочат правилно своята привидно безгранична енергия. 

Уроците по танци са подходящи за деца от всички възрасти и са един забавен и чудесен начин малките палавници да придобият чувство за ритъм, любов към музиката и да намерят нови приятели.  Освен всичко споменато, заниманията с този вид изкуство крият още много ползи за развитието на вашето дете. Ето кои от тях изтъкват нашите приятели от kidsarts.bg:

Ползи за физическото здраве

Танците изискват висока физическа активност и при децата, които взимат уроци по танци редовно, се наблюдава значително подобрение в цялостното им физическо здраве. Според педиатрите редовното практикуване може да увеличи гъвкавостта на вашето дете,  физическата му сила и издръжливост.

Повтарящите се движения, които участват в танца, могат да подобрят мускулния тонус, стойката на тялото, да подобрят чувството за равновесие, координация и баланс. Те им помагат да научат повече за различните части на тялото (краката, ръцете, дланите).

Малките дечица много лесно развиват чувство за посока. Танцът е аеробна форма на физическа активност. За деца, които са с наднормено тегло, това е занимание, което потенциално може да им помогне за подобряване на хранителните  навици.

Подобрено самочувствие

В допълнение към физическата активност, уроците по танци  могат да помогнат на децата да подобрят своите социални и комуникативни умения, да научат как да работят като част от екип, да развият по-голямо чувство на доверие и сътрудничество и да намерят нови приятели.

Движенията и позите, които се изпълняват по време на уроците, подобряват усещането за собствените им тела и ги карат да се чувстват по-комфортно в собствената си кожа.  Ако детето ви е срамежливо, танците  могат да насърчат постигането на емоционална връзка с неговите връстници и да помогнат за намаляване на тревожността от срещи с нови хора или места.
Танците също могат да помогнат за намаляване на страховете, свързани с изпълнение пред публика. Те са от полза и за психичното здраве на децата, като подобряват самочувствието, чувството на увереност и способността за изразяване на емоции.

Образователни ползи

Изследванията доказват, че има силна връзка между заниманията с този вид изкуство и образователните постижения. Уменията, които се придобити по време на уроците по танци – чувството за отговорност и дисциплина, работата в екип, помагат за получаването на значително по-високи резултати в училище. Те насърчават  комуникацията, доверието и сътрудничество. Танците помагат за стимулиране на творческото мислене при малките деца и любовта към изкуството.

Артистични умения

Едно от най-големите предимства на танца е развиване на въображението и творческото мислене. Танците провокират артистичните заложби на детската личност. Децата се научават с увереност и самочувствие да представят своите умения пред публика.

Какъвто и път да поеме вашето дете, когато порасне, придобитите умения ще му помогнат то да бъде една уверена, отговорна и активна  личност.

 
КАК ПОЧИВКАТА С ДЕЦАТА ДА НЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В ИСТИНСКИ КОШМАР?

В разгара на летния сезон всяко семейство се готви за своята годишна отпуска, а и за така ...още

 
Как децата да ядат повече зеленчуци

Няма смисъл да отричаме – децата не обичат зеленчуци. Но всички знаем колко са полезни за ...още

 
Oт детските караници има и полза

Ако деца се карат за дистанционното, последното парче пица или достъпа до автомобила на баща си, ...още

 
С деца на почивка - ето как да се подготвите

Да пътуваш и да почиваш с малко дете може да се окаже изключително сложно. Нещото, с което трябва ...още

 
Как да прекарваш повече време с децата си

Една от най-трудните задачи на майчинството е да откриеш баланса между работата си, времето, ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft