iwoman.bg семейство

 
Направете детската стая уютно и приятно място

Обзавеждането на детската стая може да бъде забавно за двамата родители, но това в никакъв случай не е лека задача.

Трябва внимателно да подберете цветове, мебели, картини, разположение и още много неща, като се съобразите и с предпочитанията на вашето момиченце или момченце, особено ако то е по-голямо. Обзаведете стаята, така че в нея то да се чувства приятно и уютно, като за целта трябва да знаете много добре какво харесва, какви са му хобитата, любимите цветове и предмети.

Детската стая е мястото, където вашето малко съкровище прекарва много време във весели игри и различни занимания. То трябва да се чувства спокойно и уютно, същевременно да му бъде приятно и забавно.

На първо място се съобразете с това подредбата да бъде удобна за детето. Нека местата, където са разположени по-необходимите неща, да бъдат на ниско, за да са леснодостъпни. Това не само ще улесни вашето дете, но и така ще се научи да бъде по-самостоятелно още от малко.

Много е важно да помислите и за сигурността в стаята. Малките деца са много любопитни, обичат да пипат и пробват всичко, така че бъдете много внимателни. Не поставяйте остри и стърчащи предмети, в които детето може да се удари или набоде, не оставяйте открити контакти и опасни електрически уреди.

Създайте една приятна и забавна атмосфера в детската стая, като разнообразите стените с рисунки или цветни тапети. Най-добрата украса са нещата, изработени или нарисувани от вашето дете, както и отличия и награди, спечелени също от него.

Добре е да се избират такива цветове, шарки и картини за стаята, които радват детето и му дават усещане за спокойствие и радост. Психолозите съветват да се използват топли и светли нюанси на жълтото, розовото и бледо синьо. Хубаво е също така в стаята да има отделен кът, където то да си играе и да прекарва повече време.

Леглото на детето трябва да е единично и да е долепено до стената, за да може да има опора. Не трябва да поставяте надвиснали шкафове и рафтчета, особено над главата на спящия малчуган.

За уют през нощта може да поставите самосветещи елементи. Заложете на удобната и лека светлина. Нощни лампи и подходящи електрически ключове, които да помагат на детето в използването на светлината.

За предпочитане е мебелите в детската да са светли и с меки, закръглени форми. Всичко тежко, тъмно и огромно потиска енергията на подрастващото дете.

Не поставяйте прекалено скъпи и едноцветни мебели, тъй като децата обичат да играят, спонтанни са и едва ли ще опазят всички предмети и мебели в стаята.

Избирайте детската стая и нейното обзавеждане много внимателно, защото е от голямо значение за детето - там то се развива не само физически, но и емоционално. Удобството и сигурността са на първо място, след което идва възможността за игра и забавление.

Ако стаята на вашия малчуган е пригодена практично, безопасно и разбира се, приятно и комфортно, той ще имат най-добрият старт за своето правилно развитие, а вие ще бъдете спокойни и щастливи родители.

 
КАК ПОЧИВКАТА С ДЕЦАТА ДА НЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В ИСТИНСКИ КОШМАР?

В разгара на летния сезон всяко семейство се готви за своята годишна отпуска, а и за така ...още

 
Как децата да ядат повече зеленчуци

Няма смисъл да отричаме – децата не обичат зеленчуци. Но всички знаем колко са полезни за ...още

 
Oт детските караници има и полза

Ако деца се карат за дистанционното, последното парче пица или достъпа до автомобила на баща си, ...още

 
С деца на почивка - ето как да се подготвите

Да пътуваш и да почиваш с малко дете може да се окаже изключително сложно. Нещото, с което трябва ...още

 
Как да прекарваш повече време с децата си

Една от най-трудните задачи на майчинството е да откриеш баланса между работата си, времето, ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft