iwoman.bg семейство

 
Моцарт за вашите деца

Класическата музика оказва много благотворно влияние върху децата

Вирджиния Рекърдс и Sony Classical представят най-новата класическа колекция, предназначена за най-малките слушатели - "Моцарт за деца", с някои от най-популярните пиеси от гениалния Волфганг Амадеус Моцарт. Колекцията съдържа 15 откъса, разделени тематично в две части - за игра и за почивка.

През последните години все повече се говори за това, как класическата музика влияе върху съвременната поп култура и върху хората като цяло. Доказано е, че нотите и паузите тишина между тях стимулират мозъчните клетки и невроните, които отговарят за детската памет и подобряват бдителността на децата, развитието на логическото мислене и способността за разсъждения. Класическата музика намалява стреса, който родителите неизбежно пренасят у дома от външния динамичен сват, в който живеем.

 Класическите композиции за деца оказват влияние и върху творческия потенциал и правят малчуганите по-уверени в себе си. Техният мозък се активира, когато слушат щастливи, вълнуващи или тъжни ноти. Мозъчните вълни създадени от класическата музика, правят детето положително към заобикалящата среда. Доказано е, че успокояващите ноти повишават нивото на серотонин в мозъка, което прави децата по-щастливи и дори ликуващи.

Класическата музика влияе положително върху развитието на детския мозък, поради това, че бебета заспиват по-бързо под звуците на успокояваща музика, а е доказано, че сънят е от полза за развитието на техния мозък. Излагането на децата на класически композиции помага за засилване на техния интелектуален потенциал.

Моцарт е сред най-изявените деца звезди, които историята познава. Той е пътувал из цяла Европа, създавайки музика, когато е бил само на пет годишна възраст! Поради постоянните пътувания и изявената си интелигентност, Моцарт е усвоил над две дузини различни езици, което е следствие на неговото спокойно развитие под звуците на класическа музика.

Моцарт композира соната за пияно преди 5-тия си рожден ден, а още преди да навърши дванадесетата си годишнина е композирал цели опери. Има реални изследвания, направени от учени, които показват, че слушането на Моцарт може да помогне на много хора се справят по-добре при решаване на тестове.

Източник: www.edna.bg

 
КАК ПОЧИВКАТА С ДЕЦАТА ДА НЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В ИСТИНСКИ КОШМАР?

В разгара на летния сезон всяко семейство се готви за своята годишна отпуска, а и за така ...още

 
Как децата да ядат повече зеленчуци

Няма смисъл да отричаме – децата не обичат зеленчуци. Но всички знаем колко са полезни за ...още

 
Oт детските караници има и полза

Ако деца се карат за дистанционното, последното парче пица или достъпа до автомобила на баща си, ...още

 
С деца на почивка - ето как да се подготвите

Да пътуваш и да почиваш с малко дете може да се окаже изключително сложно. Нещото, с което трябва ...още

 
Как да прекарваш повече време с децата си

Една от най-трудните задачи на майчинството е да откриеш баланса между работата си, времето, ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft