iwoman.bg семейство

 
КАК ПОЧИВКАТА С ДЕЦАТА ДА НЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В ИСТИНСКИ КОШМАР

В разгара на летния сезон всяко семейство се готви за своята годишна отпуска, а и за така мечтаната почивка. Но за разлика от преди, както багажа е доста повече така и приготовленията, а с тях и притесненията. Не съм експерт по организиране на семейни почивки, нито пък постоянно пътувам, но от опитът ми до сега, а и от разговорите ми с други майки съм стигнала до заключения, които си мисля, че биха били полезни в организацията и плануването на семейната почивка.

Дестинацията – добре е да а се избере място, което е сравнително спокойно, по възможност комплекс, който е близо до плажа. Все пак освен децата трябва да мъкнем до брега кърпи, басейни, пояси, играчки и тн. Хубаво би било в резервацията да има включена храна тъй като когато сте с малко дете в ресторант то обикновено бързо губи търпение и иска да напусне масата преди всички да са приключили с храненето /а понякога още преди да сте започнали с него/ Ако има предварително приготвена храна /all inclusive например/ сядате, хапвате бързо и отивате към плажа без да се налага да чакате сервитьора да дойде, да вземем поръчката ви, да ви обслужи, да искате сметката и тн
Багажа – моя съвет е да не мякнете цялата къща с вас. Да, вземете дрехи, но вземете и малко прах за пране в едно бурканче и няколко щипки за всеки случай. Така спестявате ужасно много място в багажника, а и намалявате времето за стягане на багаж. Задължително обаче пригответе домашната аптечка с лекарства от първа необходимост / средства за понижаване на температурата, разтройство, лекарства и кремове за алергии или ухапване от комар например, превързочни материали/както разбира се и слънцезащитни кремове и лосиони.
Пътуването – ако децата ви са поотраснали, вие сте късметлии, но ако са все още малки първото нещо, с което трябва да се заредите определено е търпение. Хубаво е за самото пътуване да приготвите достатъчно вода и неща за хапване – малки сандвичи, предварително нарязани плодове, солети, бисквити. За занимавка можете да изберете неща според интереса на вашето дете, и все пак и аз ще ви предложа някои идеи – книжки за оцветяване /драскане/, бели листа за същата цел, моливи или пастели, книжки с повече картинки за разглеждане и четене, задължително запишете диск с любимите песнички на вашето дете, пеенето определено ще развесели както него, така и шофьора. Ако имате някоя нова или позабравена играчка, сега е момента да я вкарате в експлоатация. На последно място, ако нещата излязат извън контрол и детенцето вече се е отегчило – извадете телефона си. Пуснете му клипчета или някоя игра. И не забравяйте, че е хубаво да правите /дори и кратки/ почивки за тоалетна, раздвижване и дори разсейване.
Вече сте пристигнали. Ура. Ето го морето, пясъка, водата. За да не тичате постоянно след своето дете редувайте играчките, които носите с вас на плажа, за да не му омръзнат още на втория ден. Напълнете му басейн или лодка и я оставете под чадъра, за да може да има постоянен достъп до вода и същевременно да е до вас. Ако детенцето е по-голямо има страхотни идеи за забавление и игри на плажа като например намиране и сортиране на миди, правене на пясъчен замък, рисуване в пясъка с пръчка и така забавната игра на акули и риби.
И за да е екскурзията спокойна не забравяйте обилното мазане със слънцезащитни продукти, шапката, която трябва винаги да е на главата и по възможност стойте повече на сянка. Избягвайте топлите часове на деня и пийте повече течности. А ако имате възможност да вземете някоя баба с вас, която да се включи в заниманията и пазенето на детето, то тогава вие със сигурност ще усетите какво е това почивка.

Весела лятната ваканция

 
Как децата да ядат повече зеленчуци

Няма смисъл да отричаме – децата не обичат зеленчуци. Но всички знаем колко са полезни за ...още

 
Oт детските караници има и полза

Ако деца се карат за дистанционното, последното парче пица или достъпа до автомобила на баща си, ...още

 
С деца на почивка - ето как да се подготвите

Да пътуваш и да почиваш с малко дете може да се окаже изключително сложно. Нещото, с което трябва ...още

 
Как да прекарваш повече време с децата си

Една от най-трудните задачи на майчинството е да откриеш баланса между работата си, времето, ...още

 
Играчки направени с любов

Дом на динозаври, мечки и чудовища... Ако по цял ден чувате "Искам крокодиииил!”, то ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft