iwoman.bg семейство

 
Играчки направени с любов

Дом на динозаври, мечки и чудовища... Ако по цял ден чувате "Искам крокодиииил!”, то Nenekidz е вашето място.

Хората, които стоят зад "Nenekidz", са Гергана Йотова и съпругът й Теодор Енчев. Специално за нас Гери сподели откъде й е дошла идеята за играчките и какво ги вдъхновява да правят толкова интересни и уникални неща.

"Аз се занимавам с текстилните играчки, а той с играчките от дърво", разказва Гергана.

"Започнахме да правим нещата, когато се роди първата ни дъщеричка, преди малко повече 4 години, увлечени от новия свят, в който се озовахме. Не сме имали намерение това да се превръща в нещо сериозно... Забелязала съм, че при повечето родители появяването на новия човек в живота им неминуемо отключва творческия потенциал, който всеки в по-малка или по-голяма степен, носи в себе си. Така се случи и с нас. Лично аз шия и майсторя откакто се помня, така че умения и материали не липсваха", споделя майсторката на играчките.

"С голямо настървение започнах да преобразувам остатъците от платове, прежди и ширити в най-различни същества, къде познати, къде – не, на зоологията и къщата ни бързо се напълни с нови домашни любимци. В момента, в който идеите станаха повече от местата по дивана, решихме да ги покажем извън нашия дом. Първо на приятели, естествено, а когато и те свършиха - и на по-широката аудитория. Така се появиха "Nenekidz", кръстихме ги на малката ни Неда, която тогава представяше себе си като Нене, произнесено с от широка беззъба усмивка.

Играчките изработваме в единични бройки, като отделяме много време и огромно внимание на всяка. Сами измисляме моделите, избираме материалите.. А като стана въпрос за тях - стремим се доколкото е възможно да използваме естествени такива. Смятаме, че това, детето ти да играе с ръчно изработени, красиви играчки от естествени материали, не е излишен лукс, както мислят някои родители, а начин да възпитаме в децата вкус, който после ще остане и ще ги насочва през целя им живот и ще ги кара винаги да пресъздават тази красота около себе си. Може би дори това е основният мотив в цялата работа, понеже като родители се сблъскваме ежедневно с унищожителната "естетика", с която ни заливат щандовете на детските хипермаркети. Защото в ранна възраст детето ще се зарадва еднакво и на оригиналната играчка, направена с любов, вкус и старание, и на пластмасовата отливка, но на по-късна възраст ще се радва и ще възприема за хубаво това, което сме му предлагали, когато е било малко."

В детската стая на Nene, рулетката и правият ъгъл са оставени да почиват и на меки възглавници и шарени постелки ще затаим дъх, за да чуем как дървото диша, да разберем, че плюшените мечки имат сърца и от умалелия пуловер се е излюпил динозавър!

Като родители, целта ни е да помогнем на детството да остане един от най-прекрасните периоди от живота на нашите деца. Да оставим тяхното въображение да счупи всички граници и да ги научим да виждат красотата във всеки допир, всяко копче, всеки звук.

Ако вече сме ви заинтригували и искате да имате един нов, абсолютно натурален, домашен любимец създаден от Гери и Тео, ето как да се сдобиете с него.

"Има два варианта някой да се сдобие с нашите играчи. Първият е онлайн - с поръчка по имейл или по телефона. А другият е да ни намерите на различни събития, базари, работилници, за които подаваме информация на страницата ни във Facebook..

Доставката извършваме лично, ако става дума за София, или с куриер по желание на клиента.

Ако сте от нетърпеливите и искате да имате колкото се може по-скоро зелена лисица или заек, може да намерите творенията на Гергана и Теодор на бул. „Мадрид” в “KANAAL”.

 
КАК ПОЧИВКАТА С ДЕЦАТА ДА НЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В ИСТИНСКИ КОШМАР?

В разгара на летния сезон всяко семейство се готви за своята годишна отпуска, а и за така ...още

 
Как децата да ядат повече зеленчуци

Няма смисъл да отричаме – децата не обичат зеленчуци. Но всички знаем колко са полезни за ...още

 
Oт детските караници има и полза

Ако деца се карат за дистанционното, последното парче пица или достъпа до автомобила на баща си, ...още

 
С деца на почивка - ето как да се подготвите

Да пътуваш и да почиваш с малко дете може да се окаже изключително сложно. Нещото, с което трябва ...още

 
Как да прекарваш повече време с децата си

Една от най-трудните задачи на майчинството е да откриеш баланса между работата си, времето, ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft