iwoman.bg семейство

 
Децата разбират езика на животните

Американски учени представиха резултатите от ново изследване, които се оказаха изненада за целия научен свят, както и за останалата част от обществото. Според тях, малките деца в най-ранна възраст са способни да разбират езика на животните.

Учените твърдят, че дори бебета на шест месеца са способни чудесно да разбират животински език, в частност – този на кучето.

Изследваните деца с голяма точност интерпретирали лая на четириногите, разбирайки съвсем ясно какво им „говори“ косматото същество.

По време на експериментите малчуганите проявили такива способности, които накарали учените да изпитват истинско изумление. Специалистите от университета „Бригъм Янг“ отбелязват, че децата не просто се ориентирали перфектно по кучешкия лай, но и прекрасно възприемали фотографии с изображения на различните настроения на кучетата.

Експериментът протекъл, като на деца в различна възраст били показвани снимки на кучета и бил пускан аудио запис на лай. На фотографиите имало заснети приятелски и враждебно настроени животни, а записът възпроизвеждал агресивен и дружелюбен лай. При тълкуването на тези аудио и визуални сигнали децата не направили нито една грешка в осъзнаването на това, какво настроение изразяват те. За да установят какво точно влияние оказва върху децата лаят и фотографиите, учените наблюдавали емоциите върху лицата на участващите в опитите малчугани.

Изследователите са на мнение, че всичко се корени в това, че децата познават идеално света на емоциите.

Затова те са способни да различават всяко настроение и емоция, независимо, че не е изразявано от човек, а от животно. Освен това, допълват учените, децата много бързо се обучават. Най-изненадващото в случая обаче е, че някои от хлапетата, участвали в опита, никога до този момент не били виждали куче. Въпреки това те безпогрешно изтълкували сигналите на животното, разграничавайки кое е приятелски и кое враждебно настроено.

 
КАК ПОЧИВКАТА С ДЕЦАТА ДА НЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В ИСТИНСКИ КОШМАР?

В разгара на летния сезон всяко семейство се готви за своята годишна отпуска, а и за така ...още

 
Как децата да ядат повече зеленчуци

Няма смисъл да отричаме – децата не обичат зеленчуци. Но всички знаем колко са полезни за ...още

 
Oт детските караници има и полза

Ако деца се карат за дистанционното, последното парче пица или достъпа до автомобила на баща си, ...още

 
С деца на почивка - ето как да се подготвите

Да пътуваш и да почиваш с малко дете може да се окаже изключително сложно. Нещото, с което трябва ...още

 
Как да прекарваш повече време с децата си

Една от най-трудните задачи на майчинството е да откриеш баланса между работата си, времето, ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft