новини и събития

11
Май
VIII Национален конкурс на детско-юношеското театрално творчество Малкият принц – 2013

Осмият национален фестивал на детско-юношеското театрално творчество „Малкият принц” ще се проведе от 1 до 3 май във Велико Търново. В тазгодишното издание на фестивал ще се включат 360 деца и младежи от цяла България. Те ще представят 28 спектакъла. Фестивалът „Малкият принц” ще се проведе в две възрастови групи: до 14 години и до 19 години. Тази годин председател на журито ще бъде режисьорът Николай Априлов. Постановките ще се играят в голямата зала на МДТ „Константин Кисимов“ от 09:00 до 18:00 часа. Входът за всички спектакли е свободен!

Община Велико Търново е предвидила голям паричен фонд за фестивала, както и статуетки, плакети и много предметни награди. Допълнителен подарък от Общината за всички участници във фестивала е и безплатно посещение на крепостта „Царевец“, църквите и музейните обекти в старата столица и околностите.

Ден преди началото на фестивала „Малкият принц“ от Общината са предвидили великденски празник за децата от детските градини в града. Празникът под надслов „Пролет люлчица люлее” ще започне точно в 10:00 часа в голямата зала на Общината. Малко по-късно от 11:00 часа в парк „Майка България“ ще бъде открита открита Великденска детска работилничка „Пъстър и шарен Великден“. По време на нея всички дечица ще могат да боядисват зайчета, цветя и яйца от стиропор. Малчуганите ще научат различни техники за украса и аранжиране. Празникът за най-малките ще завърши с музикална забава, свързана с Цветница и Великден, в която могат да се включат всички желаещи.

Източник: www.artualno.info

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft