новини и събития

01
Октомври
Studio 5 празнува Международния ден на музиката с топ солисти и Филхармония София

Само преди броени дни в Рим в Голямата зала на Консерваторията “Санта Чечилия”, Младежка филхармония “София” с диригент Деян Павлов и солисти Лия Петрова – цигулка и Борислав Йоцов – кларинет, взириха италианската публика. Тяхната програма, включваща творби от Антонио Вивалди, Даг Вирен, Георги Арнаудов, Христо Йоцов и Борислав Йоцов изправи зрителите на крака. Този изключителен концерт ще бъде изнесен и в България по време на Международния ден на музиката, в клуб Studio 5 на 1-ви октомври (вторник), от 18.30ч.

Концертът в италианската столица бе осъществен в рамките на инициативата „София поздравява Рим” във връзка с кандидатурата на град София за Европейска столица на културата, организирана от Италианско-българската културна асоциация "Ла Фениче" с подкрепата на Столична община и в сътрудничество с Българския културен институт и с подкрепата и патронажа на Столичната община, Посолството на Република България в Италия, Отдела по културни политики на историческия център на Столицата Рим, Министерството на културата на Република България и на Италианската търговска камара в България.

През месец септември тази година солистката на концерта Лия Петрова се завърна като лауреат на Международния конкурс за цигулари “Тибор Варга” – Швейцария, където спечели втора награда в едно от най-трудните и престижни цигулкови състезания журирано от такива големи имена като Енцо Рестаньо, Наталия Гутман, Павел Верников и др. От 2009 година Лия Петрова участва в активно в Progetto Martha Argerich на Фестивала в Лугано и изнася редовно концерти в камерни състави съвместно с Марта Аргерич, Юрий Башмет и Миша Майски, с които е представяла нееднократно Септета оп. 75 на Камий Сен Санс, Клавирен квинтет оп. 44 на Роберт Шуман.

Бъдете част от традиция – Международен ден на музиката, осъществена за пръв път през 1975 г. по идея на световноизвестния английски цигулар Лорд Йехуди Менухин и организирана от Международния съвет по музика към ЮНЕСКО и резервирайте своите места на тел: 02 / 963 12 54 или 0887 934 335, за концерт, който ще изпълни сетивата ви. А ако желаете винаги да знаете какво се случва на сцената на Studio 5 следете програмата на клуба на www.clubstudio5.com или станете наши приятели във Facebook: Studio 5* music club, защото музиката има значение.

вход: 8лв

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft