новини и събития

29
Септември
SOFIA DANCE WEEK 2012 ПРЕДСТАВЯ СПЕКТАКЪЛ ЗА ДЕЦА ВДЪХНОВЕН ОТ ЕСТЕТИКАТА НА БАУХАУС

За първа година фестивалът включва специален танцов модул, SOFIA DANCE WEEK Kids, посветен на най-малките фенове на танца

Унгарската танцова компания NEGATIVE VARIETE ще гостува на петото издание на международния фестивал за съвременен танц SOFIA DANCE WEEK със специален спектакъл за деца, озаглавен Jugglers Illuminated. Спектакълът е част от новата инициатива на фестивала, SOFIA DANCE WEEK Kids, предназначена за най-малките фенове на танца. Jugglers Illuminated ще се играе 2 пъти, от 11:00 и 17:00 часа, на 6 октомври, събота, в Зала 11 (Люмиер) на НДК. Билетите за спектакъла са вече в продажба на касите на Билетен център НДК.

 Jugglers Illuminatedе вълнуващо детско представление, дело на забележителния театър на сенките NEGATIVE VARIETÉ и вдъхновен от личността и работата на Ласло Мохоли-Наги – най-знаменитият и влиятелен унгарски артист в областта на изящните и приложните изкуства. Спектакълът представлява едно фантастично представление на формите, светлината и звука, в което децата ще могат да играят в истинско градско приключение, дирижирано от самите тях.

 Спектакълът се състои от две части – 40 минутно представление, последвано от 40 минутен уъркшоп, който ще понесе публиката към фотография, облечена в движение, превърната на сцената в динамична архитектура, базирана на филмовия сценарий на Ласло Мохоли-Наги „Динамиката на метрополисa” от 1922 г., който така и остава нереализиран от него.

Танцова компания NEGATIVE VARIETÉ е основана през м. май 2010 с идеята да представя светлинните експерименти и визуални концепти на Ласло Мохоли-Наги, родени в училището Баухаус,чиято идеология е съчетанието на изящното изкуство с дизайна, индустрията, технологиите, занаятите. Една от целите на театъра е да открива творческата сила и вдъхновение, които се крият в културата на 20те и 30те години, както и да се занимава с теми и идеи с типично музеен характер по един немузеен начин. След успеха на едноименното първо представление, компанията получава поръчка по една от програмите на Европейския съюз да създаде спектакъл за деца, вдъхновен от същия визуален език. Така се ражда Jugglers Illuminated.

Петото издание на SOFIA DANCE WEEK ще се случи от 29 септември до 6 октомври и ще се проведе в залите на Националния дворец на културата, който заедно с ЕДНО и Фондация Америка за България е съорганизатор на събитието. SOFIA DANCE WEEK 2012 ще представи на жителите и гостите на гр. София танцови трупи от Европа и Азия. Фестивалът ще има съпътстваща програма, която ще се състои от уъркшопи, ателиета,събития на открито, лекции, прожекции и дискусии, както и специален модул за деца. Билети за спектаклите могат да бъдат закупени от Билетен център НДК. До 15 август билетите ще бъдат на преференциални цени.

 SOFIA DANCE WEEK се осъществява с подкрепата на Столична община. Част е от Културния календар на столицата и подкрепя кандидатурата на гр. София за „Европейска столица на културата 2019г.”.

 
 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft