новини и събития

50 деца с подарък - специална книжка от Походът на книгите

Националната кампания "Походът на книгите" 2014, организирана от Асоциация „Българска книга” и Българската  библиотечно-информационна асоциация, приключи на 25 април, с награди от Играта в кампанията, в която най-малките трябваше да открият 9 думи в 9 книжарници в София и да прочетат скритото между думите изречение.

Изречението „Това беше особено подходяща вечер за започване на книга" отфинландската писателка Туве Янсон се оказа не особено трудно за откриване – над 150 деца успяха да разгадаят части от него, а 50 от тях събраха всички думички и ще получат специална награда – книжка, от издателствата, партньорите в кампанията. 

Имената на печелившите ще бъдат обявени на интернет страницата на Асоциация „Българска  книга" www.abk.bg , както и на фейсбук страницата на събитието: https://www.facebook.com/events/375104019295866/ и в лични съобщения до тях.

От името на организаторите и партньорите на кампанията „Походът на книгите”, книжарниците, библиотеките, училищата, детските градини и известните личности на България, които подкрепиха кампанията с четения и участия на живо, благодарим на всички медии за подкрепата.  Обещаваме догодина „Походът на книгите” да стигне до още повече деца и юноши.

Организатори на националната кампания „Походът на книгите” са: Асоциация ”Българска книга” и Българска Библиотечно-информационна асоциация. Събитието се реализира благодарение на партньорството на Министерство на образованието и науката, Столична Община, Столична библиотека, Нов български университет, „Аз чета”, „Детски книги”, вестник „Стандарт”, Stand.bg, Посолство на Финландия в София и Дуропак Тракия.

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft