новини и събития

390 деца се обучават в Центъра по изкуствата в Благоевград
Пленер „Аз съм българче и ще помня” се проведе в Благоевград, предаде репортер на Радио ‘‘Фокус’’ - Пирин . Поводa за мероприятието, организирано от Центъра по изкуствата и община Благоевград е 110-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание. Децата, които се включиха в днешния пленер впечатлиха гостите с разнообразните си рисунки. Някои от тях предпочетоха да нарисуват църквата „Въведение Богородично”, други пресъздадоха къщите в квартал „Вароша”, също и хора, облечени в традиционни български носии. Всички рисунки ще бъдат изложени в центъра през следващите дни. 
Директорът на Центъра по изкуствата Магдалена Николова посочи, че тя и колегите й се стремят редовно да организират разнообразни пленери за изява на децата. „В днешното мероприятие решихме да обединим възпитаниците от различните направления в изобразително изкуство - живопис, етнография, графика, приложно и декоративно изкуство. „С този пленер приключва творческия сезон за тази учебна година и децата заслужено ще излязат в лятна ваканция”, посочи Николова. Тя обясни, че във всички направления на центъра се обучават 390 деца на възраст от 6 до 18 години, които се приемат целогодишно. „Освен изобразително изкуство, ние предлагаме и обучения по танцово и музикално изкуство – пиано, тамбура, модерната напоследък – китара, народно пеене, разбира се и изключителният ни класически балет, който е уникален за целия Югозападен регион”, каза още директорът. 
Лятното обучение продължава до 17 юли, след което всички ще почиват до 1 септември, когато ще се проведе „Ден на отворените врати”. Новата учебна година започва на 1 октомври. 
 
Източник: http://www.focus-radio.net/
 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft