новини и събития

24
Март
21-ви Март – Международен ден на хората със Синдром на Даун

На 24 март в гр. София с любезното съдействие и гостоприемство на СПА Хотел “Царско село” Сдружение на родителите на деца със Синдром на Даун ще отбежи Международния ден на хората с този синдром за четвърта поредна година в България с конференция на тема
Да дадем възможност на децата със Синдром на Даун да развият своя потенциал.

Чрез скайп връзка специалисти от Американската Национална асоциация за детско развитие представиха своите актуални методи за стимулиране на неврологичните функции и развитие на мозъка, здравословни проблеми и хранене, говорно развитие, фина и груба моторика и образование на деца със синдрома.

Националната асоциация за детско развитие - www.nacd.org, под ръководството на своя основател Ръбърт Доман – младши, има над тридесет годишен опит в разработването и прилагането на уникални методики за повишаване на ефективността на мозъчното функциониране. Днес американската организация работи с над 30 000 клиента на различна вързаст от целия свят. Специалистите от асоциацията имат новаторски подход към човешкото развитие и постигането на пълния потенциал на индивида.

Основен момент от събитието е представянето на първото в България преводно издание  за здравни грижи за хората със Синдром на Даун на Европейската Даун Синдром Асоциация - www.edsa.eu . Изданието насочва вниманието към  необходимите медицински грижи за новородени, деца, младежи и възрастни със синдрома и е предназначен за ползване от родители и педиатри. Според родителите на деца със синдрома по-голямата част от лекарите в страната не са информирани и подготвени да дават адекватни насоки и здравни грижи, за да може своевременно да се предотвратят здравословни проблеми, които биха могли да затруднят пълноценното развитие на детето.

Сдружение на родителите на деца със Синдром на Даун е нестопанска организация, която има за основна цел да подпомага и работи за социалната интеграция и личностната реализация на хората, в частност на децата и юношите със Синдром на Даун, който е най-често срещаната генетична аномалия. Това състояние се дължи на една допълнителна хромозома в 21-ата хромозомна двойка. Хората с този синдром имат в кариотипа си 47 хромозоми вместо 46, както всички останали. На всеки 700 родени деца, едно е със синдрома, като тази честота е еднаква във всички страни, всички раси и всички социални групи. Годишно в България се раждат около 100 новородени с генетичната аномалия.

За повече информация, моля, свържете се с г-жа Валентина Николова – Председател на СРДСД, на тел. 0899154573 или на е-мейл адрес: contact@downsyndromebg.com

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft