новини и събития

09
Юни
203 деца на Фестивал на радостта в Ковачевци
203 деца , лишени от родителски грижи ще се съберат на Фестивал на радостта в Ковачевци 
 
Те са от 18 домове от цялата страна. Това е 17-то поред издание на фестивала, организиран от Обществен фонд „Детство“.
Фестивалът е за деца от 4 до 10 г., които се отглеждат в домове за деца, лишени от родителска грижа и центрове за настаняване от семеен тип. Чрез разнообразната и богата програма на празника се повишава ролята на изкуството за личностното развитие на децата; формира се музикална култура; създават се условия за изява на децата; за откриване на таланти; за преодоляване на проблеми в общуването им с деца и възрастни. Малчуганите изживяват радост, зареждат се с положителни емоции, повишава се самочувствствието им. Фестивалът е и една възможност те  да разширяват познанията си за България и за природата; да укрепват физически.
 
Осъществяването на тази хубава идея е възможно благодарение на щедростта на дарителите, на доброволците на Обществен фонд “Детство” и на екипите на социалните институции.
Програмата на фестивала започва в  с „Бегай, бегай, зло”- поздрав от кукери   от „Долината на маските” . В следващите дни концертни изяви ще имат децата от всички възрастови групи. „Боби шоу” и Столичният куклен театър  ще зарадват най-емоционалната публика с магичен спектакъл и театрална постановка, ще  дадат възможност на желаещите  да майсторят кукли. Всеки ден работят клубове по интереси: „Рисуване и приложно изкуство”, „Модерни танци” и „Народни песни и танци”.  Ще се организират  екоразходки и спортни игри. На 9 юни ще се състои изложба и гала-концерт „Доброто ражда добро”. На финала на фестивала  е предвиден спортен празник и пъстър карнавал.
 
Сдружение Обществен фонд “Детство”   е носител на наградата “Благодеятел на 2008 – обществена подкрепа” на фондация “Благодеятел”, присъдена му е благодарствена грамота на Националното сдружение на общините в Република България “за всеотдайна грижа за децата с трудна съдба от всички български общини.
 
Източник: http://mirogled.com
 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft