новини и събития

21
Април
30 Мига танц – 30 години Танцова Формация СОФИСТИК-ЖИВО

Това е – отново юбилей!
Годините минават в творчески предизвикателства, сезоните се нижат неусетно, танцовият вихър ни държи без дъх, публиката ни вдъхновява и стимулира...
Вече измерваме пулса си не в секунди, а в творчески десетилетия! Вълнуваме се от всяка сценична изява! С хъса на откриватели, завземаме нови географски и творчески хоризонти, преодоляваме хиляди километри, за да съберем култури... Създаваме нови критерии и висоти на танцовото изкуство, печелим заслужени награди... И никой не брои годините, а само миговете на вълнение оставят дълбоки следи в душите ни! Смело и импулсивно не отдаване значение на изминалото време – защото танцът е изкуството на младите!

Танцова формация „Софистик-Живо” е създадена през 1983 г. Главен художествен ръководител и хореограф е г-жа Елина Топалска. От създаването си Формацията е реализирала десетки самостоятелни спектакли и концерти, сценични проекти. Участва активно в културни и танцови прояви, фестивали, форуми, състезания, уъркшопи. Възпитаниците на Формацията са носители на престижни награди от национални и международни конкурси и фестивали. Осъществяват се ежегодни турнета - Русия, Румъния, Белгия, Унгария, Словения, Италия, Гърция, Йордания, Турция, Индия, Тайван, Сърбия. Към Формацията работят и се обучават изпълнители на възраст от 4 до 50 години. Репертоарът е изключително разнообразен на танцови стилове - модерен балет и съвременен танц, характерни танци, джаз балет, MTV танци; автентични и съвременни разработки на български народни танци; хип-хоп, кей-поп и улични танци, танцов театър.
От 2003 г. Формацията поддържа детски и младежки (любителски и концертни) групи в столичните райони Люлин и Младост, паралелно с групи в още няколко танцови зали в София.
За 30-годишното си съществуване най-важната и силна страна на Формацията е реализацията на танца в неговото жанрово многообразие. Самото име носи послание за уникалния творчески почерк - ведро, жизнено, стимулиращо, нестандартно и търсещо изкуство.

И ето – отново юбилей!
Вярваме, че и този път няма да ви разочароваме!
Тазгодишната ни програма напомня танцова зала пълна с емоции и вълнения, където всеки може да си избере по нещо. Ще обуем танцови обувки, ще облечем сценични костюми... ще се опитаме да влезем в образ или да излезем за малко от своя... Ще се впуснем в едно изключително танцово приключение. Ще си изберем дали да се посмеем през сълзи или да отроним сълза от задъхано вълнение. И ще се опитаме да овладеем магията на вечната младост, която несъмнено е скрита в любовта към изкуството и волята за свободен дух!

Юбилейният спектакъл “30 МИГА ТАНЦ” ще се състои на 21 април 2013 г. от 18.00ч. в салона на Драматичен театър НАТФИЗ, ул. "Г. С. Раковски ” 108А

Вход с покани

Можете да запазите своята покана на:
тел.: 0897927564, 0889022700
e-mail: sofistik_jivo@abv.bg
skype: sofistik_dance
както и във Facebook
http://www.facebook.com/events/343042372468217/

Честит юбилей – 30 години Танцова формация „СОФИСТИК-ЖИВО”!
Да докоснеш, да раздвижиш, да вдъхновиш, да надхвърлиш себе си!

 
Роботика и програмиране за деца през февруари!

Началото е на 09.02 ,а курсовете ще продължават до месец Май. Деца на възраст между 5 и 15 ...още

 
ЗИМНИ ПРИКАЗКИ НА „LIDL НЕДЕЛЯ В МУЗЕЙКО“

11 януари 2019 г., София. Януарското издание на инициативата „Lidl неделя в Музейко“ ...още

 
Сурва 2019 гостува в Мега Мол

СУРВА 2019 гостува в Мега Мол Заповядайте и усетете част от магията на международния фестивал на ...още

 
Работилничка Да си направим Къщичка за птици

За птичките, които не могат да прелитат на юг, е трудно да си намират зрънца, червейчета и друга ...още

 
Работилничка Да си направим табелка за врата „Не ме безпокойте”

За съжаление ваканциите приключиха, започнаха отново уроците, домашните и проектите. За да учим на ...още

© 2019 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft