новини и събития

21
Април
30 Мига танц – 30 години Танцова Формация СОФИСТИК-ЖИВО

Това е – отново юбилей!
Годините минават в творчески предизвикателства, сезоните се нижат неусетно, танцовият вихър ни държи без дъх, публиката ни вдъхновява и стимулира...
Вече измерваме пулса си не в секунди, а в творчески десетилетия! Вълнуваме се от всяка сценична изява! С хъса на откриватели, завземаме нови географски и творчески хоризонти, преодоляваме хиляди километри, за да съберем култури... Създаваме нови критерии и висоти на танцовото изкуство, печелим заслужени награди... И никой не брои годините, а само миговете на вълнение оставят дълбоки следи в душите ни! Смело и импулсивно не отдаване значение на изминалото време – защото танцът е изкуството на младите!

Танцова формация „Софистик-Живо” е създадена през 1983 г. Главен художествен ръководител и хореограф е г-жа Елина Топалска. От създаването си Формацията е реализирала десетки самостоятелни спектакли и концерти, сценични проекти. Участва активно в културни и танцови прояви, фестивали, форуми, състезания, уъркшопи. Възпитаниците на Формацията са носители на престижни награди от национални и международни конкурси и фестивали. Осъществяват се ежегодни турнета - Русия, Румъния, Белгия, Унгария, Словения, Италия, Гърция, Йордания, Турция, Индия, Тайван, Сърбия. Към Формацията работят и се обучават изпълнители на възраст от 4 до 50 години. Репертоарът е изключително разнообразен на танцови стилове - модерен балет и съвременен танц, характерни танци, джаз балет, MTV танци; автентични и съвременни разработки на български народни танци; хип-хоп, кей-поп и улични танци, танцов театър.
От 2003 г. Формацията поддържа детски и младежки (любителски и концертни) групи в столичните райони Люлин и Младост, паралелно с групи в още няколко танцови зали в София.
За 30-годишното си съществуване най-важната и силна страна на Формацията е реализацията на танца в неговото жанрово многообразие. Самото име носи послание за уникалния творчески почерк - ведро, жизнено, стимулиращо, нестандартно и търсещо изкуство.

И ето – отново юбилей!
Вярваме, че и този път няма да ви разочароваме!
Тазгодишната ни програма напомня танцова зала пълна с емоции и вълнения, където всеки може да си избере по нещо. Ще обуем танцови обувки, ще облечем сценични костюми... ще се опитаме да влезем в образ или да излезем за малко от своя... Ще се впуснем в едно изключително танцово приключение. Ще си изберем дали да се посмеем през сълзи или да отроним сълза от задъхано вълнение. И ще се опитаме да овладеем магията на вечната младост, която несъмнено е скрита в любовта към изкуството и волята за свободен дух!

Юбилейният спектакъл “30 МИГА ТАНЦ” ще се състои на 21 април 2013 г. от 18.00ч. в салона на Драматичен театър НАТФИЗ, ул. "Г. С. Раковски ” 108А

Вход с покани

Можете да запазите своята покана на:
тел.: 0897927564, 0889022700
e-mail: sofistik_jivo@abv.bg
skype: sofistik_dance
както и във Facebook
http://www.facebook.com/events/343042372468217/

Честит юбилей – 30 години Танцова формация „СОФИСТИК-ЖИВО”!
Да докоснеш, да раздвижиш, да вдъхновиш, да надхвърлиш себе си!

 
Работилничка Да си направим Табло за много важни важности

Често ни се случва да обещаваме, че ще се обадим на някои, ще подредим стаята си, ще приберем ...още

 
Работилничка за Оригинална декорация на тетрадки

Ако избираш тетрадките и тефтерите си според корицата и държиш те да са красиви, тази работилница ...още

 
Работилничка Да си направим помощно стелажче

Учебната година започна, а с нея и многото учебници и тетрадки, падащи от шкафчетата на бюрото ...още

 
Курсове за деца и възрастни на Петте кьошета - октомври

Добре дошли в "Работилничка за приложни изкуства", Едно чудно място, където ...още

 
Курсове за деца и възрастни до Южния парк - октомври

Добре дошли в " Работилничка за приложни изкуства", Едно чудно място, където създаваме ...още

© 2018 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft