новини и събития

06
Септември
І–ви Международен младежки танцов фестивал – Панагюрище

Община Панагюрище организира Първи международен младежки танцов фестивал „Пъстър свят“, който ще се проведе от 6 до 8 септември 2013 година. В рамките на фестивала Панагюрище ще се превърне в център на младостта и таланта, на приятелството и любовта към танца. Градът ще е място за среща на далечни и непознати  култури. По време на тридневната проява ще се даде шанс за изява на значителен брой млади хора, което ще допринесе за повишаване на мотивацията им да се занимават с конструктивна творческа дейност, размяна на творческа информация и културен обмен.

Целите на Международния младежки  танцов  фестивал „Пъстър свят” са да развива културния обмен между народите и етносите; да популяризира българския фолклор в страната и чужбина; да съхранява, развива и представя специфичните танци на народите; да запазва многообразието на световното културно наследство; да поощрява творческите способности на личностите и общностите; да представя ежегодно пред гражданите и гостите на Панагюрище културата и националните  танци на  различни групи, етноси и народи, както и да запознае гостите с богатото културно наследство  на Панагюрище; стимулиране на млади творци – авторски произведения.

Международен младежки  танцов  фестивал „Пъстър свят” се организира от Община Панагюрище със съдействието на Общински младежки парламент.

Заявки за участие във фестивала се приемат до 15 август 2013 година.

Организаторите са изпратили покани до танцови състави от Унгария, Молдова, Румъния, Словакия, Полша, Македония, Хърватска, като се надяват в най-скоро време да се получат отговори и те да са с потвърждение за участие.

Пълният регламент за участие и провеждане на  Международния младежки танцов фестивал „Пъстър свят” – Панагюрище`2013 е публикуван на интернет сайта на общината в раздел „култура“.

Източник на информацията: bgdancer.info

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft