новини и събития

22
Юни
Фолклорно веселие Копаница – тропаница в София

На 22 юни /събота/, от 19.30 ч., на площад "Княз Александър I" Столична община и Българското национално радио ще представят музикално-танцовия проект „Копаница-Тропаница“. Фолклорното веселие е авторски проект на Оркестъра за народна музика на БНР, под диригентството на Димитър Христов, и се провежда за първи път под открито небе. Поканени са над 10 000 души от цялата страна.

Събитието се реализира в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападния регион за Европейска столица на културата – 2019 г.

В концерта ще вземат участие известни клубове за български народни танци, които за първи път ще имат възможност на живо да се насладят на любимите си музикални произведения. Под звуците на виртуозните изпълнения на отличения с наградата „Кристална лира” на Съюза на българските музикални и танцови дейци оркестър, почитателите на българския фолклор ще танцуват различни по характер, темперамент и трудност хора от всички фолклорни области на България.

Разнообразната програма на Оркестъра за народна музика към БНР е част от най-богатия български фолклорен репертоар, съхранен и поддържан през 60-годишната активна творческа работа на музикантите. Произведенията, обработени и аранжирани от едни от най-значимите и популярни български автори като К. Колев, Хр. Раданов, Г. Андреев, Р. Генков, К. Генчев ще представят пълнокръвно и емоционално въздействащо музика от Пиринския, Шопски, Родопски, Тракийски, Северняшкия и Добруджански регион. Танците са разнообразни по темпо, динамика и сложност на изпълнението.

Участие в концерта ще вземат най-големите софийски клубове за народни танци, сред които „Чанове”, „Фолклорика”, „Гайтан”, „Магията на танца” и др. Поканени са и гости от страната.

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft