новини и събития

31
Май
Фестивал на аржентинското танго Танго уикенд София за първи път в България

Между 31 май и 2 юни София ще танцува страстно танго, защото тогава в сърцето й, в най-зелената точка на столицата – Парк-хотел Москва, ще се проведе международен фестивал на аржентинското танго „Танго уикенд София”. Сдружението „България Танго” ще посрещне гости от Аржентина, Венецуела, Германия, Италия, Румъния, Сърбия, Гърция, Латвия, Македония и много градове на България.

Специални гости на фестивала ще бъдат вице шампионите по аржентинско танго от шампионата в Буенос Айрес през 2011 г. Джон Ербан и Клариса Санчес (Венецуела), както и Моника Пара (Аржентина), която ръководи собствена академия за аржентинско танго в Буенос Айрес. През всичките три дни на фестивала ще се провеждат уроци по аржентинско танго за начинаещи и напреднали танцьори и гостите на фестивала ще имат възможност да разгледат забележителностите на София. Най-интересни ще бъдат нощите на фестивала, в които ще има гранд милонги – събития, на които се танцува социално. Танцьорите ще бъдат забавлявани от международни танго DJ-и, сред които и легендарния диджей Пунто Бранка (Аржентина). По време на милонгите маестросите ще изнесат шоута. Повече информация за събитието можете да намерите на сайта: www.bulgariatango.com

Организаторите на фестивала от „България Танго” благодарят за любезната подкрепа на посолството на Аржентина в България, на посолството на Венецуела в България и на културно-информационния център на град София.

„България Танго” провежда фестивала Танго уикенд София в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 г. Аржентинското танго е част от световното културно наследство и над двеста танцьора на аржентинско танго от София, Пловдив, Бургас, Варна и от чужбина с голям ентусиазъм ще участват в този фестивал, който подпомага развитието на културата на град София.

Източник: www.artualno.info

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft