новини и събития

12
Май
Фестивал за театрално музикално танцово и изобразително изкуство Рошавата Котка

Детско-юношеският фестивал за Театрално, музикално и танцово изкуство „Рошавата котка” е част от културния живот на град Пловдив. Фестивалът се провежда всяка година в средата на месец май и продължителността му е два дни (събота и неделя). Тази година ще се проведе на 11-12 май 2013 г. в Драматичен театър Пловдив. Фестивалът е с конкурсен характер. ВХОД СВОБОДЕН!

Основна цел на фестивала е да поощри талантливите деца в българските училища да развиват способностите си в различните области на изкуството, да поддържа жив усета за изкуство и да насърчи развитието на талантливите деца и младежи. Фестивалът дава сцена за изява на младите таланти, където те свободно да покажат възможностите си, да сверят часовниците си и да се запознаят с други млади хора с подобни интереси. Ротаракт клуб Пловдив вече единадесет години работи за възобновяване на детското фестивално общуване и се стреми да разкрие на децата чрез театъра и музиката територията на вечните и непреходни човешки ценности, които носи изкуството.

Организатори на фестивала са Ротаракт клуб – Пловдив и Драматичен Театър Пловдив, с финансовата подкрепа на Ротари клуб – Пловдив, Ротари клуб – Пловдив – Пълдин, Ротари клуб – Пловдив – Филипопол и съдействието на Община Пловдив. Сред основните съмишленици на идеята е и Регионалния инспекторат по образованието. Идеята за провеждането му принадлежи изцяло на Ротаракт клуб – Пловдив.

Участниците във фестивала са разделени в две възрастови категории – от 6 до 12 години, и от 13 до 19 години и както всяка година има представители от цяла България.

Тази година в театралната програма ще има предимно класически автори – Оскар Уайлд, Ханс Кристиян Андерсен.

Музикалните произведения, които тази година са основно застъпени във фестивала съзстезаващите ще представят разнообразни произведения – от български народни песни и евъргрийни, през модерни поп-хитове, до класически произведения.

Танците също се надяваме да зарадват всеки вкус – участниците ще показажат всичко от класически балет, през латино, до български народни хора.

В единадесетото си издание фестивалът за трета поредна година ще представи в програмата си и жанра изобразително изкуство,  изискването към картините е да са на тема – „Фантастичен град”. Благодарение на любезното сътрудничество на Галерия „Жорж Папазов” гр. Пловдив, която изключително много помогна на организаторите относно събирането и оценяването на участващите картини.

Както всяка година ще има професионален водещ, а журито ще е изключително разнообразно като ще има специалист във всяка една от областите.

Участниците във фестивала ще бъдат оценявани от компетентно жури от специалисти в различните области на изкуството: Ирмена Чичикова – актриса, Ирина Петкова – преподавател по музика, Петя Маринова – танци, по един представител на Ротаракт и Интеракт клубовете в Пловдив.

С фестивала “Рошавата котка”, Ротаракт клуб Пловдив се надяват да възстановят забравените традиции на музикалния вкус, театралното образование и възпитание в българското училище.

За повече информация може да посетите интернет страницата на фестивала www.roshavata-kotka.com или Facebook страница: Рошавата Котка.

ФЕСТИВАЛ ЗА ТЕАТРАЛНО, МУЗИКАЛНО И ТАНЦОВО ИЗКУСТВО "РОШАВАТА КОТКА" - ПЛОВДИВ
11-12 Май 2013 г.

Драматичен театър - Пловдив

ВХОД СВОБОДЕН!

Източник: www.artualno.info

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft