новини и събития

17
Юни
Фестивал Западен парк 2013

От 17-ти до 23-ти юни 2013 г. ще се проведе второто издание на фестивала за изкуство в публично пространство „Западен парк”. Събитието се организира от фондация Credo Bonum в партньорство със Столична община. Куратор на фестивала е Галина Димитрова-Димова. Над 45 предложения от артисти и организации, работещи в сферата на изкуствата и културата бяха разгледани от селекционната комисия към фондация Credo Bonum. Избраните проекти са 22 и обхващат 5 основни модула - в парка, на сцена, за деца, работилници и лятно кино.

Програмата е изготвена с идеята да предложи по нещо интересно и увлекателно на всеки посетител на парка и фестивалната програма. В пространството на Западен парк и околните квартали ще се случат различни инсталации, пърформанси и намеси в пространството на артистите Петко Дурмана, Боряна Венциславова, Венелин Шурелов, Андрей Андреев, Ева Попнеделева, Стефан Щерев, Милена Георгиева, Леополд Каличе, Огняна Серафимова, Иво Домозетов, група 140 идеи и сдружение АС. Кураторският проект на Десислава Димова „Опакото на историята“ ще предложи лекции-разходки, в които участниците ще се запознават с интересни места и случки за парка и околните квартали.

На специално построена сцена в парка (на мястото на бившия лунапарк) ще се представят различни форми на изпълнителските изкуства, сред които „Уличните танци на София“ на Сдружение Ядро, „Плейбек театър“ на арт-група „Другите”, симфоничния концерт „Класически бивалици“ на Green Deal, поетично-музикалния пърформанс „От А до ЯR” на Ясен Василев, концерти на група Оратница и оркестър Факултета.

Второто издание на фестивала предлага богата програма за децата и техните родители в серия от работилници и ателиета на Фондация СМАРТ, Ателие „Приказен свят”, Гергана Матеева, Боряна Кръстева и Боряна Михалова, Невена Тодорова и екип, както и куклени спектакли на Варвара Панкова и Анатолий Божинов и спектакъл на децата от дом П.Р. Славейков на фондация Артист.

Фестивалът ще предложи също лятно кино на метро станция Западен парк, където всяка вечер от 17 до 23 юни зрителите ще могат да се гледат различни филмови програми селектирани от компания Позор, Future Shorts, платформата Зелено видео, както и документални филми.

Фестивалът „Западен парк” се стреми да създаде платформа, на която динамиката, особеностите и странностите на публичното пространство да се осмислят през призмата на съвремието. Основна цел на събитието е да привлече нова активна публика, готова да участва, да променя и оформя жизнената си среда според своите нагласи и потребности, да изразява своята критична позиция спрямо това, което я заобикаля, чрез средствата на изкуството.

Пълната програма на фестивала може да бъде намерена в уеб сайта на събитието: www.zapadenparkfest.bg.

Източник: www.artualno.info

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft