новини и събития

23
Март
Улични представления танцови пърформанси и куклен театър във Включи града

Стартира първото издание на фестивала за съвременно изкуство “Включи града”, чийто организатор е Община Бургас. Той ще се проведе на 23, 24 и 25 март в Морската градина.

Бургас ще се превърне в една голяма арт сцена. Целта на отделните събития в това направление е да се премахне границата между публика и артисти – такава, каквато съществува в традиционната зала, където има сцена и седящи места.

В сегмента Пърформанс ще участват голям брой представители на ъндърграунд културата. Сред тях има много бургазлии, но и гостуващи професионалисти от страната и чужбина.

Театър на огъня и сенките Фаертър ще се представи с атрактивните улични представления “Огнена магия” (23.03, 19 ч, Терасата), “Топките” (24.03, 12 ч., ул.Александровска-ул.Богориди-Алеи на Морската градина) и “Живата градина”(24.03, 11 и 17 ч., Алеи на Морската градина). Трупата е известна със своето шоу на кокили, жонглиране с огън, живи статуи.

Бургазлията Красимир Марчев ще обясни любовта чрез своя авторски мултимедиен спектакъл “Статус” (25.03, 20 ч., Флора).

Чуждестранните гости Яро Винарски и Матю Роджърс са танцьори, които ще разкажат с движения какво е денят ти да започне с “Незапарен чай” (23.03, 22 ч.) и какво е да влезеш в “Животинска кожа” (24.03, 22 ч.). И двете представления ще се играят на свещи в зала “Коджакафалията” в Казиното.

Публиката на “Включи града” ще бъде въведена в хип-хоп културата от младите бургазлии Funktool (DJ) и формацията Flowtron (Брейк) с техния пърформанс Хипхопнотизация (25.03, 18 ч., Флора).

“Изтанцувай града” е мащабно шоу, организирано от Танцова школа “Дюн” с ръководител Петя Стойкова и Брейк клуб Бляк Стайл. Те владеят и развиват формите на модерното танцово изкуство.

При Стената на приказките в Морската градина ще бъдат показани две  представленията за деца – “Кокошка с брошка” (24.03, 16 ч.), чийто автор е Петър Тодоров, и “Принцесата и змеят” (25.03.,16 ч.) – продукция на Бургаския куклен театър с директор Христина Арсенова. Децата ще имат възможност не само да гледат, но и да се докоснат до истински професионални кукли.

Изкуството на Мелпомена ще представят още Театралното ателие при Бургаски свободен университет и Театралната школа при Младежки културен център. Актьорите са талантливи студенти и ученици. Театралното ателие при БСУ ще покаже най-новата си постановка – “Римска баня” на Станислав Стратиев. Школата при МКЦ е подготвила “Службогонци” на Вазов и “Как маймуната произлязла от човека” на Стефан Цанев.

С интересен велосипеден пърформанс по алеите в Морската градина на 24.03, 14 ч. ще се включи и трупата “Арма” от Тел Авив /Израел/. Бургазлии ще могат да преоткрият собствения си град с подготвените от тях “тематични” турове в колело – “романтичен тур”, “архитектурен тур”, “щастлив тур” и др.

Източник на информацията: http://bgdancer.info

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft