новини и събития

30
Септември
Тържествено откриване на учебната година в ОДК Варна

Детският комплекс тържествено отваря врати за своите възпитаници на 30 септември. Събитието е планирано в  неделя, за да могат повече от децата, записани в школите да посетят заедно с родителите си комплекса и да се запознаят с ръководителите на школите.

Обучението в ОДК е безплатно и  броят на подалите  заявления за записване през новата учебна година е  огромен.  В някои от школите в направленията  изкуство, наука и спорт,  се  налага  да  се  проведат  прослушвания.

Ето и  информация  за  датите  и  часовете  на предстоящите кастинги:

  • КУКЛЕН ТЕАТЪР “ПАЛЕЧКО” ще попълни състава си за новата учебна година. Свободните места са 7 на брой. Ще бъдат уважени молбите на децата, родени след 2006г. (навършили 6 години).  Прослушването ще се проведе на 21 септември (петък) в сградата на ОДК, № ет. 2, Кабинет 19,  от 10 до  13:00 ч. и от 14 до  17:00 ч. Децата да подготвят стихотворение, малка приказка или разказче и песничка. Списък на приетите деца ще бъде изнесен на таблото на ОДК и в страницата на КТ „Палечко” до 28.09.2012г.
  • ДЕТСКО-ЮНОШЕСКИ ТЕАТЪР „Златното ключе”  обявява прием за 10 свободни места чрез конкурс за постъпване в студията на 7 октомври (неделя), от 12:00 ч. в Концертната зала на Младежкия дом – Варна. Условията за кандидатстване: само деца и юноши, подали заявления по установения ред, в определения срок. Начална възраст – 7 навършени години. Децата и юношите трябва да подготвят за изпълнение: стихотворение – 2 мин.; откъс от проза – 2 мин.; театрален етюд – 2 мин.; Песен или изпълнение на музикален инструмент – 2 мин.
  • ДЕТСКИ ВОКАЛЕН АНСАМБЪЛ “СРЕБЪРНИ ЗВЪНЧЕТА” ще проведе прослушване за прием на нови деца от 5 до 18 г. в подготвителния и концертния състав на 23 септември  2012 г. (неделя) от 12:30 ч. в ОДК, кабинет № 10, ет 2. Кандидатите трябва да подготвят песен по избор.
  • „СТУДИО БАЛЕТ-БЪЧВАРОВА” ще проведе кастинг на новозаписаните кандидати, навършили 6 годишна възраст  на 24 септември от 17:30 часа, в зала 13 на Младежки дом.
  • „Школа Балет” ще проведе кастинга на кандидатите на 19.09.2012 г. от 17 часа в зала 13 на Младежкия дом. Децата да са подходящо облечени, като за репетиционен процес.
  • ШКОЛА ПО ПИАНО „АЛЕГРА” ще проведе прослушване за прием на нови деца от 5 до 18 г. на 23 септември 2012 г.(неделя) от 14:30 ч. в ОДК-Варна, 2 ет., кабинет 22. Кандидатите трябва да подготвят песен по избор. Задължително условие е кандидатите да имат пиано в къщи.
  • ВОКАЛЕН АНСАМБЪЛ „ЗВЕЗДНИ СТРУНИ” кани новозаписаните деца да се явят на 7 октомври (неделя) в ОДК, Кабинет 22, както следва: от 13 до 14:00 часа – І – ІV клас; и от 14 до 15:00 часа  V-ІХ клас.
  • Варненска детско-юношеска опера - условията за приемане са следните: кандидатите да са на възраст между 7 и 17 години; да подготвят песен и стихотворение /може басня или проза/ по техен избор. Прослушването ще се проведе  между 1 и 15 октомври /датата ще уточним допълнително и ще я обявим до края на септември.
  • ФОЛКЛОРЕН ТАНЦОВ АНСАМБЪЛ „БЪЛГАРЧЕ“ – приети са всички кандидати, родени ПРЕДИ 2006-та година.
  • Школа „Приложна информатика“ ще приема и деца първокласници.

Поради големия интерес към балетните школи, ОДК разкрива още една школа за модерен и класически балет. Целта е да се привлекат и момчета за оформяне на танцови двойки. Всички родители, могат да подадат отново заявления или да бъдат пренасочени от другите две школи, където не са приети.

Децата отпаднали от школите след кастингите, могат да бъдат пренасочени към други школи по тяхно желание.

Във всички останали школи, децата подали заявление са приети. Необходимо е родителите  да следят информацията, публикувана  в уеб сайта на ОДК www.odk-varna.com. В страниците на школите ще бъдат публикувани списъците и графиците на занятията.
 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2021 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft