новини и събития

22
Август
Три танцови стила с американски и европейски топ-хореографи в Танцова работилница Dance It

И това лято българските танцьори ще имат изключителната възможност да развият уменията си работейки с хореографи от световните сцени в продължение на цели две седмици в три танцови стила. От 22 август до 2 септември жадните за развитие танцьори от цялата страна могат да постигнат качествено ново ниво на техниката си и да научат нов репертоар в лятната „Танцова работилница Dance It!“, осъществявана от фондация „Танцово изкуство - Илиев“.

Новост в програмата е привличането на европейски специалист по съвременен танц. Завладяващият Педро Диас, който преподава и твори за University of the Performing Arts - Мюнхен, Тhe Iwanson School, Performing Art Studiо Munich и Dance Station Munich, ще предаде специфичните си знания по модерна техника и ще изгради оригинална финална хореография за участниците в този стил. Класовете по балет в стил Баланшин, наложил се като основен в Америка, ще са на две нива – за напреднали и средно-напреднали - и ще бъдат водени от харизматичната Пола Уебър, преподавател в University of Missouri и Kansas City Ballet. Новаторът-хореограф Петър Илиев, един от най-обичаните преподаватели в училищата на Pacific Northwest Ballet и Ballet Chicago, отново ще разкрива тайните и структурата на етническия (характерния) танц.

Включвайки се в Лятната работилница, запалените и мотивирани танцьори ще имат уникалната възможност не само да влязат във форма за началото на учебната година, но и силно да развият танцовата си техника и да изследват дълбините на таланта си – благодарение на продължителността и интензивността на летните ателиета и изключителните преподаватели.

„Танцова работилница Dance It!“ ще се проведе в студията на “Dance Station” в „Paradise Mall”, етаж 3, бул. „Черни Връх“ 100 в София от 22 август до 2 септември, а изработеният репертоар ще бъде показан в края на последния ден, петък, от 17 ч. във VIVACOM Art Hall. Всеки желаещ ще може да види тогава резултатите от наситения работен и творчески процес.

За повече информация и записване за участие посетете:
http://ilievdance.org/program/summer-intensive-dance-it-2016/

Програмата се осъществява с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България“.

За фондация „Танцово изкуство - Илиев“
Мисията на Фондация “Танцово изкуство – Илиев” е да развива танцовото изкуство в България и неговото място в българската култура и общество като подпомага развитието на младите български танцьори, срещайки ги със световен професионален опит чрез танцови програми в с чужди преподаватели в България и стипендии за участие в американски танцови програми.
Фондацията реализира собствени танцови продукции с явна българска идентичност, които не само да обогатят съвременното танцово изкуство в България, но и да го направят известно в чужбина. Фондацията работи да насърчи и подкрепи пълноценното участие на децата, включително и деца в риск, в обществения живот като използва потенциала на танцовото изкуство за социално-образователни инициативи.

Източник: www.artualno.info

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft