новини и събития

Три специални и една първа награда за музикален клуб Весела
Три специални и една първа награда завоюваха златните момичета на Весела Пенева. Вчера петте пианистки бяха в центъра на вниманието на журито и публиката на IX -я национален фестивал на Школите по изкуствата в Пловдив, който завърши вчера.
 
Нора Габровска- ХI клас, спечели специална награда за солово изпълнение. Тя впечатли журито с изпълнението си на Токата и фуга в ре минор от Й. С.Бах , и виртуозен етюд на Фр. Шопен . В този конкурс Нора участва от второто му издание и за пореден път показва израстването си като пианистка от висока класа.
 
Александра Станева е в III клас и участва за първи път в конкурса, но нейните безспорни музикални качества и старателната подготовка, заслужено й донесоха I-то място във втора възрастова група. Александра се представи с “Прелюдия” от Бах и две пиеси от чешкия композитор И. А. Бенда .
 
Пианистите от Музикален клуб “Весела” традиционно участват и в раздела “Камерни формации”, включен в рамките на този конкурс.
 
Тази година това бяха двата дуета, които бяха отличени със специални награди : Мария Цвъркалева-VIII кл. – Десислава Цонкова – IX кл., и Миглена Дончева – X кл. – Нора Габровска -XI кл.
 
“Всеки път, работата с ансамблите на 4 ръце, за мен е истинско предизвикателство и изключително удоволствие. Този път и двата дуета включваха едни от най – големите и най – добрите ми ученици, което ми даде възможност да подбера интересен и труден материал за тях. Знаех, че произведенията на Шуман, Брамс и Чайковски ще провокират интереса на момичетата и ще им доставят удоволствие в съвместната работа . Така и стана! А това, че предизвикаха възторга на журито и бяха наградени със специални награди за Камерни формации, ме прави истински щастлива. Това бяха ласкавите думи на председателката на журито – доц. Албена Димова за изключителното представяне на моите момичета само може да ме вдъхновява в работата ми, която аз безкрайно обичам”, сподели преподавателката им по пиано Весела Пенева.
 
За високите си педагогически постижения, Весела Пенева получи диплом.
 
Източник: http://www.gabrovonews.bg
 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft