новини и събития

Три световни купи европейски титли и медали за българските танцьори в Италия

С три световни купи, две европейски титли и още 6 сребърни и 7 бронзови медала се завърнаха най-добрите ни танцьори от Биела, Италия.

От 24 до 26 май при изключителна конкуренция между 1000 танцьори от 16 страни се проведе Европейското първенство по джаз и модерен танц и Световната купа по танцово шоу и класически танц. Част от най-добрите танцьори от Българска спортна танцова федерация, завоювали квоти за участие от националните ни първенства заминаха с надежда за добро класиране и медали, но това което се случи надмина всички очаквания. Отборът, който представи България тази година е от танцовите клубове Суперформа, Тангра, Грация, Дилейн и Бисер. Всички наши талантливи участници се завърнаха с отличия от четирите стила на международното състезание.
„Това, което направиха танцьорите на Българска Спортна Танцова Федерация е изключителен успех за България. Тези деца са бъдещите олимпийци. Силно се надяваме европейските и световни отличия, които завоювахме в Италия да стигнат до Министерството на младежта и спорта и да получим тяхната подкрепа.“ – сподели г-жа Юлия Попова, председател на БСТФ.
Около 6000 души, спортисти, треньори, както и публика от цяла Италия и Европа посетиха шампионата. Той беше отразен от големите национални телевизии и местните медии.
В конкуренцията на над 900 танцори от цяла Европа, между които утвърдени шампиони от Германия, Полша, Словения и др. нашите млади таланти успяха да се откроят и да завоюват шампионските титли в Джаз танц, Модерн и Световни купи по балет, както и множество втори и трети места.
Имената на шампионите са Цвети Павурджиева, Йоана Сталянова, Радина Славова, Анна-Кристина Такова, Мария Икономова, Виктория Иванова, Елица Велкова, Йоанна Лазарова и Елеонора Грозданова от клуб „Суперформа“, водени от своя хореограф и преседател на БСТФ г-жа Юлия Попова.
Призови места завоюваха Петра Недялкова, Кристина Динева, Павел Нохчев и др. от клуб „Тангра“ и техния художествен ръководител г-жа Дорина Инджова, както и Теодора Митова от клуб „Дилейн“ с хореограф Диана Джарова, Борислава Тодорова от клуб „Бисер“ и танцьорите от клуб „Грация“ с ръководител Алла Ангелова.

Източник на информацията: bgdancer.info

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft