новини и събития

Танцьор от Тервел спечели специалната наградата в Децата на България танцуват
Малкият танцьор Нурай Хабиб от ДФТА „Калинка Вълчева" в Тервел спечели специалната награда на името на инициатора на конкурса „Децата на България танцуват" Косьо Рангелов, който се проведе в Разград. Отличието бе връчено лично от съпругата на Рангелов - Стефка Рангелова.
 
С голямата награда на община Разград - за цялостно творчество бе удостоен Детският фолклорен ансамбъл „Габровче" - Габрово с главен художествен ръководител Лъчезар Захариев. Призът бе връчен лично от кмета Денчо Бояджиев.
 
В раздела за изпълнение първа награда журито присъди на ансамбъл „Калинка Вълчева" при НЧ „Димитър Дончев" - Тервел с художествен ръководител Нели Денева. С второ място са отличени танцьорите от Детско-юношеският ансамбъл „Звънче" - Шумен с художествен ръководител Анета Мутафчиева и хореограф Красимир Савов. На трето място е класирана Детска танцова школа „Хорце" при Центъра за работа с деца в Разград с ръководители Живко Жечев и Румен Иванов.
 
В раздела за авторство първа награда при смесените танци получи танц - по хореография на Румян Занев. По преценка на журито втора награда не бе присъдена, а трета е за северняшкия танц на Илонка Неделчева и Илиян Дончев, представен от ДТС „Капанче" при НЧ „Напредък" - Разград.
 
В категория за авторство на еднородни танци бе отличен танцът „Футболисти" по хореография на Виктор Григоров, изпълнен от ДТШ „Хорце" - Разград.
При камерните танци трета награда не бе присъдена, втората бе за танца „Клоуни" на ДЮА „Звънче" - Шумен, по хореография на Красимир Колев, а първата награда е за „Веселите косачи", изпълнен от ДТА „Здравец" - Камено. Танцът е по хореография на Павлин Занев, който е и неговият дебют.
 
За авторска музика наградата отиде при Йордан Данов, а за дългогодишно участие в конкурса приза грабна Димитринка Бакалова, художествен ръководител на ДТА „Здравец" - Камено. Поощрение получи художественият ръководител Дарина Гергова на ДТС - Червен бряг.
 
В надпреварата се включиха и три състава от Русе, Тервел и Тутракан, които са участвали в 4-я преглед на ЦИОФФ - за представителни ансамбли на България. Те си тръгнаха от конкурса с грамоти. 
Наградите бяха присъдени от жури, председателствано от д-р Бисер Григоров и членове Агрипина Войнова, Иван Тодоров, Марио Егов и Румян Занев. В дванадесетото издание на националния конкурс за сюжетни и тематични танци "Децата на България танцуват" участваха над 200 деца от шест колектива от Габрово, Тервел, Шумен, Камено и Разград.
 
Организатори на проявата са община Разград, министерствата на културата и на образованието,младежта и науката, Националната секция на ЦИОФФ и Националното сдружение за детско танцово изкуство.
 
Източник: http://dariknews.bg
 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft