новини и събития

Танцова работилница Dance It приключи със спектакъл и 5 2 стипендии

С много емоционален спектакъл на 6 април 2014 г. в театър „Сълза и смях” завърши 9-тото издание на „Танцова работилница DANCE It!”. Поле за изява получиха над 170 участници, включили се за една седмица в интензивни ателиета по класически балет, бродуей джаз, модерен и характерен танц и хип-хоп. Най-добрите сред тях представиха на сцена авторски танцови минитатюри, разработен заедно с хореографите, преподаватели в Работилницата – Никълъс Аде, Маркъс Галанте, Крисчън вон Хауърд, Ендрия Бър и Петър Илиев.

Една от показаните хореографии – тази на Тереза Рут Хауърд – подсказа и какво ще бъде настроението и духа на спектакъла „5 х 5 + 1”, първата знакова професионална продукция на Фондация “Танцово изкуство – Илиев” в партньорство с трима гост-хореографи и едни от най-известните български музиканти, с предстояща премиера на 24 май.

В края на заключителния спектакъл на „Танцова работилница” на 6 април бяха обявени най-добрите танцьори – стипендианти на Фондация “Илиев” и Фондация “Америка за България” за 2014 г. Две от най-талантливите в България млади обучаващи се балерини – Мартина Сергиева и Ралица Илиева (племенница на Маша Илиева) – спечелиха стипендии за петседмично лятно обучение в известното училище на Pacific Northwest Ballet в Сиатъл, САЩ.

Благодарение на партньорството между Фондация “Илиев” и Pacific Northwest Ballet, България изпраща в Сиатъл един стипендиант повече през 2014 г. – за сравнение, също толкова танцьори, например, изпраща зад океана известното в цяла Европа балетно училище Palucca Schule в Дрезден, Германия.

Стипендии бяха предоставени и в стил хип-хоп. Фондация “Танцово изкуство – Илиев” е единствената в България организация, която насърчава звездите ни в този толкова популярен и динамично развиващ се танцов стил. За първа година стипендиите за хип-хоп са не една, а три. Причината е, че талантите ни в този стил танц са все повече, както подчертава и гост хореографката Ендрия Бър, танцувала с Риана и Backstreet Boys, гостувала и в Dancing Stars на 3 април. За Лос Анджелис заминават Теодора Стоянова, Бубето Василева и Ралица Чепишева, за да положат началото на своята американска мечта.

Тази година за първи път бяха обявени и две стипендии за модерен танц. Българската федерация по спортни и танцови дисциплини в партньорство с Фондация “Танцово изкуство – Илиев” предостави две стипендии за двуседмично обучение в Италия, на Николай Дочев и Елизабет Якимова.

След края на може би най-успешната и вълнуваща “Танцова работилница”, гост хореографите Тереза Рут Хауърд и Крисчън вон Хаудър останаха в България за още една седмица, за да подготвят, заедно с Петър Илиев, хореографията на спектакъла „5 х 5 +1”.

Това танцово-музикално представление, в което Фондация “Танцово изкуство – Илиев” ще работи с известни музиканти като Петър Ралчев, Пейо Пеев и Стунджи, ще включва 5 миниатюри с 5+1 танцьора и 5 музиканти на живо. Премиерата му ще се състои на 5 сцени, първата от които в София, след малко повече от един месец – на 24 май.

Източник: www.artualno.info

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft