новини и събития

Танцова работилница Dance It приключи със спектакъл и 5 2 стипендии

С много емоционален спектакъл на 6 април 2014 г. в театър „Сълза и смях” завърши 9-тото издание на „Танцова работилница DANCE It!”. Поле за изява получиха над 170 участници, включили се за една седмица в интензивни ателиета по класически балет, бродуей джаз, модерен и характерен танц и хип-хоп. Най-добрите сред тях представиха на сцена авторски танцови минитатюри, разработен заедно с хореографите, преподаватели в Работилницата – Никълъс Аде, Маркъс Галанте, Крисчън вон Хауърд, Ендрия Бър и Петър Илиев.

Една от показаните хореографии – тази на Тереза Рут Хауърд – подсказа и какво ще бъде настроението и духа на спектакъла „5 х 5 + 1”, първата знакова професионална продукция на Фондация “Танцово изкуство – Илиев” в партньорство с трима гост-хореографи и едни от най-известните български музиканти, с предстояща премиера на 24 май.

В края на заключителния спектакъл на „Танцова работилница” на 6 април бяха обявени най-добрите танцьори – стипендианти на Фондация “Илиев” и Фондация “Америка за България” за 2014 г. Две от най-талантливите в България млади обучаващи се балерини – Мартина Сергиева и Ралица Илиева (племенница на Маша Илиева) – спечелиха стипендии за петседмично лятно обучение в известното училище на Pacific Northwest Ballet в Сиатъл, САЩ.

Благодарение на партньорството между Фондация “Илиев” и Pacific Northwest Ballet, България изпраща в Сиатъл един стипендиант повече през 2014 г. – за сравнение, също толкова танцьори, например, изпраща зад океана известното в цяла Европа балетно училище Palucca Schule в Дрезден, Германия.

Стипендии бяха предоставени и в стил хип-хоп. Фондация “Танцово изкуство – Илиев” е единствената в България организация, която насърчава звездите ни в този толкова популярен и динамично развиващ се танцов стил. За първа година стипендиите за хип-хоп са не една, а три. Причината е, че талантите ни в този стил танц са все повече, както подчертава и гост хореографката Ендрия Бър, танцувала с Риана и Backstreet Boys, гостувала и в Dancing Stars на 3 април. За Лос Анджелис заминават Теодора Стоянова, Бубето Василева и Ралица Чепишева, за да положат началото на своята американска мечта.

Тази година за първи път бяха обявени и две стипендии за модерен танц. Българската федерация по спортни и танцови дисциплини в партньорство с Фондация “Танцово изкуство – Илиев” предостави две стипендии за двуседмично обучение в Италия, на Николай Дочев и Елизабет Якимова.

След края на може би най-успешната и вълнуваща “Танцова работилница”, гост хореографите Тереза Рут Хауърд и Крисчън вон Хаудър останаха в България за още една седмица, за да подготвят, заедно с Петър Илиев, хореографията на спектакъла „5 х 5 +1”.

Това танцово-музикално представление, в което Фондация “Танцово изкуство – Илиев” ще работи с известни музиканти като Петър Ралчев, Пейо Пеев и Стунджи, ще включва 5 миниатюри с 5+1 танцьора и 5 музиканти на живо. Премиерата му ще се състои на 5 сцени, първата от които в София, след малко повече от един месец – на 24 май.

Източник: www.artualno.info

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

 
Работилничка Как да моделираме Горски животни

Работилничка, вдъхновена от любимата ни поредица Боско на издателство ФЮТ. Ще съживим омайния свят ...още

© 2019 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft