новини и събития

31
Март
Танцова работилница Dance It започва

Над 140 млади танцьори от цяла България и съседните държави записани до момента

Динамичната танцова седмица на деветото издание „Танцова работилница Dance It!” започва на 31 март в зала „Фестивална”. До 6 април 2014 г. професионални танцьори и напреднали аматьори в танцовото изкуство от цяла България и съседни държави ще усъвършенстват уменията си и ще усвояват специфични техники от световноизвестни хореографи от САЩ. Ежегодната Работилница е инициатива на Фондация „Танцово изкуство – Илиев” с подкрепата на Фондация „Америка за България”.

Класовете по балет за напреднали ще се водят от Тереза Рут Хауърд. Освен танцьор, хореограф и педагог в две от най-известните танцови училища в Ню Йорк, тя е писател и танцов критик за реномираните американски списания Dance Magazine, Pointe Magazine и Dance Teacher.

Балетна техника средно ниво ще преподава Никълъс Аде, който в момента е директор на  Central Pennsylvania Youth Ballet.

За пореден път, класовете по Бродуей джаз ще води Маркъс Галанте, участвал в легендарни спектакли на Бродуей и работил с Боб Фос. Той е създал множество успешни хореографии за балетни и театрални постановки, както и телевизионна и филмова хореография.

Крисчън вон Хауърди тази година ще води клас по модерен танц. Той е основател и артистичен директор на VON HOWARD PROJECT – компания за съвременен танц от Средноатлантическия регион с офиси в Ню Йорк и Вирджиния, като преподава и в известното AlvinAileySchoolи вуниверитета VirginiaCommonweath.

Чаровната Ендрия Бър отново ще донесе радостни емоции и нови техники за всички танцуващи хип-хоп, за които обучението в България е само в частни школи. Благодарение на Фондация „Танцово изкуство – Илиев” и Ендрия Бър, „Танцова работилница DanceIt!” е единствената възможност в България, талантите в хип-хопа да получат стипендии за лятно обучение в престижните DebbieReynoldsDanceStudioи MillenniumDanceComplexв Лос Анджелис. Ендрия е танцувала на една сцена с Цирк дьо Солей, TheBackstreetBoysи Шерил Кроу. Участвала е в Х-Factorкато част от танцьорите на Риана.

Основателят на Фондация „Танцово изкуство – Илиев”, Петър Илиев, ще води класове по характерен танц. Характерният танц съчетава техники от балета с етно стилове и елементи, чрез които се създава оригинална хореография с уникален стил.

Както участниците в “Танцова работилница”, така и онези, които няма да успеят да се включат по време на цялата интензивна танцова седмица, ще имат възможност да посетят два допълнителни майсторски класа в съботния ден. Майсторските класове са по балет и съвременен танц и ще бъдат с педагози от европейската сцена – Сергей Сергеев – Арендар и Давид Русо, които работят в Германия.

На 6 април от 17 ч. в театър „Сълза и смях” ще бъде представен спектакъл в резултат от интензивната едноседмична работа и създадените хореографии в петте различни стила на Работилницата, които са един “продукт в развитие” от кратък, но динамичен творчески процес.

За първи път тази година за заключителния спектакъл се предлага VIPбилет. Той дава възможност да се срещнете лично с хореографите и да се запознаете отблизо, по друг начин, с магията на танцовото изкуство. VIPбилетът е с цена 30 лв. и включва посещение на спектакъла и предварителна среща с хореографите. За резервации: тел. 0885 22 60 12 или имейл: info@ilievdance.org

По време на спектакъла ще станат известни и участниците, които ще получат стипендии за летни интензивни обучения в най-престижните американски танцови училища и компании, които обучават танцьори за американската и световната сцена.

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

 
Работилничка Как да моделираме Горски животни

Работилничка, вдъхновена от любимата ни поредица Боско на издателство ФЮТ. Ще съживим омайния свят ...още

© 2019 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft