новини и събития

31
Март
Танцова работилница Dance It започва

Над 140 млади танцьори от цяла България и съседните държави записани до момента

Динамичната танцова седмица на деветото издание „Танцова работилница Dance It!” започва на 31 март в зала „Фестивална”. До 6 април 2014 г. професионални танцьори и напреднали аматьори в танцовото изкуство от цяла България и съседни държави ще усъвършенстват уменията си и ще усвояват специфични техники от световноизвестни хореографи от САЩ. Ежегодната Работилница е инициатива на Фондация „Танцово изкуство – Илиев” с подкрепата на Фондация „Америка за България”.

Класовете по балет за напреднали ще се водят от Тереза Рут Хауърд. Освен танцьор, хореограф и педагог в две от най-известните танцови училища в Ню Йорк, тя е писател и танцов критик за реномираните американски списания Dance Magazine, Pointe Magazine и Dance Teacher.

Балетна техника средно ниво ще преподава Никълъс Аде, който в момента е директор на  Central Pennsylvania Youth Ballet.

За пореден път, класовете по Бродуей джаз ще води Маркъс Галанте, участвал в легендарни спектакли на Бродуей и работил с Боб Фос. Той е създал множество успешни хореографии за балетни и театрални постановки, както и телевизионна и филмова хореография.

Крисчън вон Хауърди тази година ще води клас по модерен танц. Той е основател и артистичен директор на VON HOWARD PROJECT – компания за съвременен танц от Средноатлантическия регион с офиси в Ню Йорк и Вирджиния, като преподава и в известното AlvinAileySchoolи вуниверитета VirginiaCommonweath.

Чаровната Ендрия Бър отново ще донесе радостни емоции и нови техники за всички танцуващи хип-хоп, за които обучението в България е само в частни школи. Благодарение на Фондация „Танцово изкуство – Илиев” и Ендрия Бър, „Танцова работилница DanceIt!” е единствената възможност в България, талантите в хип-хопа да получат стипендии за лятно обучение в престижните DebbieReynoldsDanceStudioи MillenniumDanceComplexв Лос Анджелис. Ендрия е танцувала на една сцена с Цирк дьо Солей, TheBackstreetBoysи Шерил Кроу. Участвала е в Х-Factorкато част от танцьорите на Риана.

Основателят на Фондация „Танцово изкуство – Илиев”, Петър Илиев, ще води класове по характерен танц. Характерният танц съчетава техники от балета с етно стилове и елементи, чрез които се създава оригинална хореография с уникален стил.

Както участниците в “Танцова работилница”, така и онези, които няма да успеят да се включат по време на цялата интензивна танцова седмица, ще имат възможност да посетят два допълнителни майсторски класа в съботния ден. Майсторските класове са по балет и съвременен танц и ще бъдат с педагози от европейската сцена – Сергей Сергеев – Арендар и Давид Русо, които работят в Германия.

На 6 април от 17 ч. в театър „Сълза и смях” ще бъде представен спектакъл в резултат от интензивната едноседмична работа и създадените хореографии в петте различни стила на Работилницата, които са един “продукт в развитие” от кратък, но динамичен творчески процес.

За първи път тази година за заключителния спектакъл се предлага VIPбилет. Той дава възможност да се срещнете лично с хореографите и да се запознаете отблизо, по друг начин, с магията на танцовото изкуство. VIPбилетът е с цена 30 лв. и включва посещение на спектакъла и предварителна среща с хореографите. За резервации: тел. 0885 22 60 12 или имейл: info@ilievdance.org

По време на спектакъла ще станат известни и участниците, които ще получат стипендии за летни интензивни обучения в най-престижните американски танцови училища и компании, които обучават танцьори за американската и световната сцена.

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft