новини и събития

01
Април
Танцова работилница 2013

„Танцова работилница“ е интензивна танцова програма, която се провежда в България в продължение на една седмица, по време на пролетната учебна ваканция (1 – 7 април 2013 г.). Тя е плод на международно сътрудничество, което има за цел да обучава млади танцьори – предимно от България, но и от цял свят.

В течение на една седмица танцьорите (както професионалисти, така и напреднали аматьори) посещават класове в различни танцови стилове: класически балет (стил Баланчин), модерен танц, джаз, хоп-хоп, характерен танц. Класовете се водят от утвърдени хореографи от САЩ и България, споделящи своя уникален опит и творчески подход, които не са достъпни за танцьорите в рутинното им обучение.

Хореографите през 2013 г. (виж по-долу) имат преподавателски опит от известни училища като Alvin Ailey в Ню Йорк (3-ма от 5-мата хореографи!), Pacific Northwest Ballet School, Joffrey Ballet School, Dance Theatre of Harlem, American Dance Festival, Hollins University, Columbia College (SC), Debbie Reynnold’s Studio, Ballet Chicago, както и изпълнителски опит в компании като Bill T. Jones/Arnie Zane Dance Company, Ballet Preljocaj, Von Howard Project и мн. др.

Освен в обучителните ателиета, всеки участник в „Танцова работилница“ се включва и в хореографиите, поставени по време на програмата. Интензивната седмица завършва с голям финален спектакъл – комбинация от иновативната работа на хореографите с участието на всички танцьори от Работилницата, както и представяне на репертоар от специално поканени гост артисти.

Всяка година, 5 или 6 от най-добрите участници получават стипендии за лятно обучение в едни от най-известните танцови училища и компании в САЩ.

От 2008 г. насам, в шестте издания на “Танцова работилница” са участвали над 500 танцьора от България, Черна гора, Португалия и САЩ. Над 25 млади таланта са получили стипендии за обучение за училища като Pacific Northwest Ballet, Ballet Chicago, Debbie Reynolds Dance Studios, Syracuse University, Deeply Rooted Productions и др. Много от бившите стипендианти на фондацията работят към момента в танцови компании в Италия, Германия, САЩ, както и в държавни танцови институции и частни танцови формации в България.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България”, www.americaforbulgaria.org.

Преподаватели:
Тереза Рут Хауърд, класически балет, стил Баланчин
Айо Джанийн Джаксън, джаз
Крисчън вон Хауърд, модерен танц
Андреа Бър, хип-хоп
Петър Илиев, характерни танци

 
Деца правят шлемове и щитове в музейната работилница в Кюстендил

За четвърта поредна година в музейния детски кът в Регионалния исторически музей в Кюстендил, ...още

 
Да си направим Морски фенер

Лято, слънце, море и естествено множество мидички, рапанчета , пясък. Колко много идеи за ...още

 
Да си направим Разделител за книжки

Лятото е време и за чете на всички книжки, които са ни дали по списък от училище, или просто ни ...още

 
Как да си направим слайм

Вече има много различни „рецепти” как да си направим слайм. Коя обаче е оригиналната ...още

 
Да си направим Сладкиши за деня на Шоколада

Няма как да отпразнуваме Европейския ден на Шоколада по подобаващо от това да си направим ...още

© 2018 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft