новини и събития

10
Септември
Танцова работилница 2012

От 10 до 15-ти септември 2012г., в Националното училище за танцово изкуство (НУТИ) в София се открива 6-тото поредно издание на международния културен проект "Танцова работилница 2012".

Освен ателиетата по танцова техника и репертоар за професинолисти и аматьори на високо ниво в 5 различни стила (бродуей джаз, балет – стил Баланчин, характерен танц, съвременен танц, хип-хоп) организаторите на „Работилницата” са подготвили и други изненади за любителите на танцовото изкуство. 

На 12 септември 2012 г. (сряда) от 18:30 ч. в новите студия на Дерида Денс Центърна бул. “Сливница 245”, вх. Е 4/2, ще се проведе интерактивна дискусия със стипендиантите от пролетната програма, завърнали се от интензивни летни танцови курсове в известни училища и университети в САЩ.

На 15 септември 2012 г. (събота) студията на НУТИ на бул. “Шипченски проход” № 48 са отворени за всички, които искат да видят разработените хореографии по време на творческата седмица.

А на 16 септември 2012 г. (неделя) между 11 и 12 ч, ако имате път през подлеза на Софийския университет, или се разхождате към Борисовата градина откъм Орлов мост, ще станете свидетели и на уникалния флашмоб, с който младите танцьори ще изпратят лятото. 

«Танцова работилница» е международен и вече утвърдил се проект на Фондация "Танцово изкуство – Илиев". Съмишленик и основен партньор е Фондация "Америка за България", която остава изключително последователна в подкрепата си за младите български таланти.

Есенното издание е продължение на априлската «Танцова работилница», по време на която световноизвестни хореографи от САЩ по традиция избраха стипендианти сред най-добрите участници за интензивно лятно обучение в известни американски танцови училища и компании.

Новото този път е, че по време на интензивната творческа седмица редом с именитите хореографи от САЩ и България ще преподават и едни от най-успешните спитендианти на Работилницата (по хип-хоп).

Здвездата от Бродуей Маркъс Галанте ще води класове по бродуей джаз и балет – стил Баланчин.

С магията на характерния танц младите таланти ще запознае Петър Илиев, артистичният директор на фондация «Танцово изкуство Илиев», който от 20 години е преподавател в знаменитите Pacific Northwest Balletи Ballet Chicago.

Артистичният директор на „Дерида Денс” Живко Желязков ще преподава съвременен танц, а експресивната жизненост на хип-хопа щепривнесат Александра A-Style Цветкова (тазгодишният стипендиант на „Танцова работилница” в Debbie Reynolds Dance Studios, Лос Анджелис) и  Росица Терзийска (първата стипендиантка на Фондация “Танцово изкуство – Илиев” в стил хип-хоп в Debbie Reynolds Dance Studios, Лос Анджелис през 2011г).

Рекордният брой от 148 танцьори, професионалисти и напреднали аматьори от цялата страна, които се влючиха в тазгодишното 5-то пролетно издание на проекта през април, провокира Фондация „Танцово изкуство – Илиев”, създател и организатор на проекта, да отговори на огромното желание на участниците инициативата да се случва по-често. Увеличеният интензитет на програмата ще даде възможност танцьорите да се усъвършенстват повече. Благодарение на есенната «Работилница» танцьорите ще получат и възможността да влязат във форма след лятната почивка, като се докоснат до нови танцови форми, участват в творческия процес, споделят междукултурен опит и се забавляват.

От 2008 г. досега в „Танцова работилница” са участвали повече от 500 танцьори от България, Черна гора, Испания, САЩ. Над 25 млади български таланта са получили стипендии за обучение в САЩ.

Стипендианти на “Работилницата” работят към момента в Националната опера, в Държавния музикален и балетен център, в Държавната Опера – Русе, в танцови театри и компании в Германия, Италия и САЩ.

Източник: Фондация "Танцово изкуство - Илиев"
 

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft