новини и събития

09
Април
Танцова работилница 2012 Dance It 2012

“Танцова работилница” (Dance It!) е интензивна танцова седмица, която ще се проведе от 9 до 15 април 2012 г. (от Цветница до Великден, априлска училищна ваканция) в Държавния музикален и балетен център (Музикалния театър) и Дерида Денс Център.

Това е проект на Фондация „Танцово Изкуство – Илиев”, организация с международна дейност, създадена през 2008 г. от Петър Илиев, български хореограф и преподавател в Чикаго. От 2011 г. проектът се осъществява основно с любезната подкрепа на Фондация "Америка за България". Посолството на САЩ в България осигурява допълнително две стипендии за танцьори, представители на групи в неравностойно положение.

През интензивната творческа седмица танцьорите ще имат възможността да усвоят специални танцови техники в 5 различни стила: балет – стил Баланчин, бродуейски джаз, модерен танц, хип-хоп и характерен танц. Всеки от поканените хореографи не е случаен и ще ги обогати също със своя индивидуален подход и своя изключително любопитен професионален опит.

И тази година известните хореографи от САЩ ще изберат стипендианти сред най-добрите участници в “Танцова работилница 2012”. Стипендиите за българските таланти включват интензивни летни обучителни програми на известни американски танцови училища и компании.

Младите танцьори и известните хореографи ще творят заедно! За краткото време на “Танцова работилница” те ще разработят нов репертоар, който ще бъде показан на големия финален спектакъл „Sneak Peek“ на 15 април, Великден, от 19 ч. в Държавния музикален и балетен център. Всеки участник ще има шанса да се изяви на сцената, редом със специално поканените за спектакъла утвърдени танцови артисти от България и САЩ.

Сред звездите на „Sneak Peek“ ще бъдат компанията за съвременен танц Prism Dance Theatre (САЩ), успешната млада българска балерина Николина Карагеоргиева (Balletto del Sud, Италия; бивш стипендиант на “Работилницата”), Танцово студио Deja Vu и др. За пръв път ще бъде показана на сцена и хореография на Петър Илиев, разработена по проект с деца от ромски произход от училище в квартал Филиповци в София.

Програмата на “Танцова работилница 2012” (Dance It! 2012) включва още: майсторски класове; отворени за посещение от страна на граждани часове; интерактивна дискусия за танцовото изкуство и предприемчивостта и танца като културна индустрия; танцови акции и пърформанси на открито и в нетрадиционни публични пространства; специално детско танцово ателие в Музикалния театър на Великден, преди финалния спектакъл; съпътстваща фотографска изложба.

От 2008 г. досега в „Танцова работилница” са участвали повече от 350 танцьори от България, Черна гора и САЩ. Над 20 млади български таланта са получили стипендии за обучение в САЩ. Стипендианти на “Работилницата” работят към момента в Националната опера, в Държавния музикален и балетен център, в Държавната Опера – Русе, в танцови театри и компании в Германия, Италия и САЩ.

Всички желаещи участници могат да се регистрират на страницата на Фондация "Танцово изкуство - Илиев": http://ilievdance.org/?page_id=348

За повече информация: http://ilievdance.org/?project=dance-it-2012&lang=BG

Източник на информацията: http://sofia2019.bg

 
Работилничка Да си направим Табло за много важни важности

Често ни се случва да обещаваме, че ще се обадим на някои, ще подредим стаята си, ще приберем ...още

 
Работилничка за Оригинална декорация на тетрадки

Ако избираш тетрадките и тефтерите си според корицата и държиш те да са красиви, тази работилница ...още

 
Работилничка Да си направим помощно стелажче

Учебната година започна, а с нея и многото учебници и тетрадки, падащи от шкафчетата на бюрото ...още

 
Курсове за деца и възрастни на Петте кьошета - октомври

Добре дошли в "Работилничка за приложни изкуства", Едно чудно място, където ...още

 
Курсове за деца и възрастни до Южния парк - октомври

Добре дошли в " Работилничка за приложни изкуства", Едно чудно място, където създаваме ...още

© 2018 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft