новини и събития

04
Октомври
Танцова работилница с изложба на международния фестивал MitOst

Първата стипендиантка на «Работилницата» по хип-хоп в САЩ с нейни танцьори, както и възпитаници на Националното училище по изкуствата в гр. Русе откриват изложбата със специални хореографии

На 4 октомври 2012 г. (четвъртък) от 19 ч. в Мега Мол Русе, Арт Център RG21, ще бъде открита фото изложбата «В полета на танца» на Фондация «Танцово изкуство – Илиев», която е създател на уникалния за България проект «Танцова работилница».

14-те черно-бели студийни арт фотографии са специално подбрани да бъдат представени в рамките на  международния фестивал за културен обмен и неформално образование MitOst, който тази година ще се проведе в гр. Русе, България, в периода между 3 и 7 октомври 2012 г. Очаква се броят на международните участници да бъде над 250.

Чрез обектива фотографът Александър Нишков е успял да улови танцовия полет на четирима от най-успешните стипендианти на международния проект “Танцова работилница”, които към момента работят в Националната опера в София.

Изложбата ще бъде открита със специален репертоар на възпитаниците на Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов”, гр. Русе.

Освен тях пространството ще наелектризира и танцова формация "Мираж" към Общински Детски Център за Култура и Изкуство под хореографията на Росица Терзийска, която е първият стипендиант в стил хип-хоп на Фондация «Танцово изкуство – Илиев» и Фондация «Америка за България» за лятно обучение в емблематичните DebbieReynoldsStudiosв Лос Анджелис, САЩ.

Лъчезарната русенка беше и преподател редом със световно утвърдени хореографи в приключилото съвсем наскоро шесто поредно издание на “Танцова работилница” в гр. София.

Изложбата в гр. Русе се организира като част от програмата на международния фестивал MitOst.От 1996 г. немската организация MitOstобединява в мрежа хора от Средна, Източна и Югоизточна Европа с цел да си сътрудничат по програми и проекти, които подпомагат културния обмен и гражданската активност. В момента мрежата обхваща 1300 членове в повече от 40 страни.

Фестивалът MitOstе гостувал вече в девет европейски града – Печ (Унгария), Вилнюс (Литва), Вроцлав (Полша), Тимишуара (Румъния), Гьорлиц (Германия), Ушгород (Украйна), Гданск (Полша), Перм (Русия), Ческе Будейовице (Чехия).

Най–известният проект на Фондация «Танцово изкуство – Илиев» е «Танцова работилница». Проектъте създаден през 2008 г. и представлява интензивна танцова програма, по време на която световно известни хореографи обучават млади български танцьори и избират най-добрите от тях за стипендианти ведни от най-утвърдените танцови училища и компании в САЩ.

От 2008 г.досега в „Танцова работилница” са участвали повече от 500 танцьори отБългария, Черна гора, Португалия, САЩ. Над 25 млади български таланта са получили стипендии за обучение в САЩ. Фондация «Танцово изкуство – Илиев» активно се ангажира и в множество социални проекти в сферата на образованието и работата с деца в риск.

Стипендианти на “Работилницата” работят към момента в Националната опера, в Държавния музикален и балетен център, в Държавната Опера – Русе, в танцови театри и компании в Германия, Италия и САЩ.

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft