новини и събития

26
Август
Танцова работилница на София диша с тема Песента на танца

Фондация “Tанцово изкуство – Илиев” се включва в 4-тото за м. август издание на “София диша”. Този път темата е “Песента на танца” и ние сме там, за да ви покажем красотата и удоволствието от танца. Според нас най-добрият начин е като сами станете част от танца. Как???

Първо с класовeте за деца и всъщност – не само за деца. В тях ще танцувате и ще можете да се учите от едни от най-добрите в няколко стила:

- Петър Илиев (характерен танц) – създател на проекта "Танцова работилница" и артистичен директор на

Фондация "Танцово изкуство – Илиев", преподавател в Ballet Chicago и Pacific Northwest Ballet в САЩ, работил е още в Тексас, Калифорния, Канада и Тайван; повече на ilievdance.org.

- Александра A-Style Цветкова (хип-хоп) – създател, танцьор и хореограф на Dem Divas – полуфиналисти в предаването “България търси талант”, национални шампиони по хип-хоп на България, хореограф в “Шоуто на Слави”, стипендиантка на Фондация "Танцово изкуство – Илиев" в известните Debbie Reynolds Dance Studios, Лос Анджелис.

Ето я и програмата:

17:30 Hip-hop клас с Aлександрa A-Style Цветкова

18:30 Детско танцово ателие с Петър Илиев (7 до 17-годишни)

19:30 Мазурка за всички пораснали с Петър Илиев

20:30 Танцов Импро-Jam Session с Виолета Витанова

Последното предложение е от Виолета Витанова, председател на Гилдията за съвременни изпълнителски изкуства и хореограф на новия спектакъл на Явор Гърдев „Нощна пеперуда”. Какво означава jam session със съвременен танц ще ни покажат Гилдията за съвременни изпълнителски изкуства (http://www.facebook.com/groups/101949769933222/) и участници в обучителната тренинг програма Dance Port Derida (http://www.derida-dance.com/dd/index.php?option=com_content&view=article&id=7&Itemid=26). Имро-JAM Session e средство да отвориш съзнанието си и да изследваш границите на своето въображение. JAM SESSION е среща на изпълнители, където музиканти и танцьори обменят опит чрез средствата на импровизацията. A какво е импровизация? Да танцуваш без предварително заучена хореография.
Спонтнанното създаване на движения, които често пъти са материал за изграждане на представление. В Jam Session-те, представлението е резултат на импровизацията. В JAM Session-а ще се осъществи свободна форма на общуване между изпълнители, които комуникарат по между си в процеса на взаимодействие между музика и танц. С любезното съдействие на Петя Пиперкова.

На щанда на Фондация “Танцово изкуство – Илиев” по време на “София диша” ще Ви очакват и още други изненади! Така например, ще Ви припомним, че част от танца са и костюмите. Забелязали ли сте каква красота има в пачката за класически балет, колко много за културата на хип-хопа говорят дрехите на танцъорите или магията на бродуей танца в облеклото? Ще можете дори да се снимате с атрактивен танцов артикул. 
 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft