новини и събития

26
Август
Танцова работилница на София диша с тема Песента на танца

Фондация “Tанцово изкуство – Илиев” се включва в 4-тото за м. август издание на “София диша”. Този път темата е “Песента на танца” и ние сме там, за да ви покажем красотата и удоволствието от танца. Според нас най-добрият начин е като сами станете част от танца. Как???

Първо с класовeте за деца и всъщност – не само за деца. В тях ще танцувате и ще можете да се учите от едни от най-добрите в няколко стила:

- Петър Илиев (характерен танц) – създател на проекта "Танцова работилница" и артистичен директор на

Фондация "Танцово изкуство – Илиев", преподавател в Ballet Chicago и Pacific Northwest Ballet в САЩ, работил е още в Тексас, Калифорния, Канада и Тайван; повече на ilievdance.org.

- Александра A-Style Цветкова (хип-хоп) – създател, танцьор и хореограф на Dem Divas – полуфиналисти в предаването “България търси талант”, национални шампиони по хип-хоп на България, хореограф в “Шоуто на Слави”, стипендиантка на Фондация "Танцово изкуство – Илиев" в известните Debbie Reynolds Dance Studios, Лос Анджелис.

Ето я и програмата:

17:30 Hip-hop клас с Aлександрa A-Style Цветкова

18:30 Детско танцово ателие с Петър Илиев (7 до 17-годишни)

19:30 Мазурка за всички пораснали с Петър Илиев

20:30 Танцов Импро-Jam Session с Виолета Витанова

Последното предложение е от Виолета Витанова, председател на Гилдията за съвременни изпълнителски изкуства и хореограф на новия спектакъл на Явор Гърдев „Нощна пеперуда”. Какво означава jam session със съвременен танц ще ни покажат Гилдията за съвременни изпълнителски изкуства (http://www.facebook.com/groups/101949769933222/) и участници в обучителната тренинг програма Dance Port Derida (http://www.derida-dance.com/dd/index.php?option=com_content&view=article&id=7&Itemid=26). Имро-JAM Session e средство да отвориш съзнанието си и да изследваш границите на своето въображение. JAM SESSION е среща на изпълнители, където музиканти и танцьори обменят опит чрез средствата на импровизацията. A какво е импровизация? Да танцуваш без предварително заучена хореография.
Спонтнанното създаване на движения, които често пъти са материал за изграждане на представление. В Jam Session-те, представлението е резултат на импровизацията. В JAM Session-а ще се осъществи свободна форма на общуване между изпълнители, които комуникарат по между си в процеса на взаимодействие между музика и танц. С любезното съдействие на Петя Пиперкова.

На щанда на Фондация “Танцово изкуство – Илиев” по време на “София диша” ще Ви очакват и още други изненади! Така например, ще Ви припомним, че част от танца са и костюмите. Забелязали ли сте каква красота има в пачката за класически балет, колко много за културата на хип-хопа говорят дрехите на танцъорите или магията на бродуей танца в облеклото? Ще можете дори да се снимате с атрактивен танцов артикул. 
 
Ден на детето в Квадрат 500

Заповядайте на 1 юни 2018 (петък) да отпразнуваме ЗАЕДНО празника на детето. Ще го отбележим със ...още

 
На пътешествие с художници

Националната галерия празнува своя 70-ти рожден ден. Заедно с художниците, представени в ...още

 
Първи голям концерт на малките филхармоници

Детският филхармоничен хор ще изнесе първия си самостоятелен голям концерт в деня на славянската ...още

 
Ателие рисуване с къна и нейните лечебните свойства

Ако сте решили да БЪДЕТЕ РАЗЛИЧНИ - елате да Ви направим временна татуировка с оригинална индийска ...още

 
Шеф Манчев, шеф Шишков и Лидл България подготвят първата кулинарна книга за деца

Заповядайте на 22.05.2018г. в 11 часа в зала „Триадица“ на гранд-хотел ...още

© 2018 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft