новини и събития

30
Септември
Танцовата работилница Dance It ще завърши с голям заключителен спектакъл

След поредица от различни събития, провели се в последните две седмици, на 30 август в НХК в Бургас ще бъде закрита първата Лятна Танцова работилница, организирана от Фондация “Танцово изкуство – Илиев” в партньорство с Фондация “Америка за България”, Община Бургас, Фондация БЦНП и Фондация ПАЦЕП.

Над 40 млади танцьори от България, Сърбия и Македония работиха цели две съвместно с утвърдени американски хореографи, гостуващи за събитието специално по покана на Петър Илиев, артистичен директор на Фондация “Танцово изкуство – Илиев” и Танцова работилница.

В заключителния спектакъл “Sneak Peek” на 30 август бургазлии и гости на морския град ще могат да видят авторските хореографии, разработени по време на проекта в пет стила – балет (стил Баланчин), модерен танц, съвременен джаз танц, характерен танц и хип хоп. Освен изпълненията на участващите в Лятна Танцова работилница млади танцьори, в спектакъла ще вземат участие и други гост изпълнители, като например известната бургаска Танцова компания “Дюн” на хореографа Петя Стойкова.

Освен интензивните ежедневни ателиета за танцьори, приключващата Лятна Танцова работилница включваше и поредица събития, сред които репетиции навън, на откритата сцена “Охлюва” в Морската градина, както и изненадващ танцов флашмоб на плажа миналата събота. Тази вечер приключва и съпътстващата детска танцова програма, а след нея в Морското казино ще бъде прожектиран и документалния авторски филм freedom2dance на Ина Сотирова – участник в Лятна Танцова работилница, който разказва историята за ъндърграунд денс културата в Ню Йорк и това как един забравен закон от 20-те години се оказва пречка за нейното развитие.

Големият заключителен спектакъл на Лятна Танцова работилница – “Sneak Peek” – ще се състои утре, на 30 август (петък) от 19:30 ч. в Културен дом на нефтохимика (НХК) в Бургас. Вход свободен.

Източник на информацията: bgdancer.info

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft