новини и събития

30
Септември
Танцовата работилница Dance It ще завърши с голям заключителен спектакъл

След поредица от различни събития, провели се в последните две седмици, на 30 август в НХК в Бургас ще бъде закрита първата Лятна Танцова работилница, организирана от Фондация “Танцово изкуство – Илиев” в партньорство с Фондация “Америка за България”, Община Бургас, Фондация БЦНП и Фондация ПАЦЕП.

Над 40 млади танцьори от България, Сърбия и Македония работиха цели две съвместно с утвърдени американски хореографи, гостуващи за събитието специално по покана на Петър Илиев, артистичен директор на Фондация “Танцово изкуство – Илиев” и Танцова работилница.

В заключителния спектакъл “Sneak Peek” на 30 август бургазлии и гости на морския град ще могат да видят авторските хореографии, разработени по време на проекта в пет стила – балет (стил Баланчин), модерен танц, съвременен джаз танц, характерен танц и хип хоп. Освен изпълненията на участващите в Лятна Танцова работилница млади танцьори, в спектакъла ще вземат участие и други гост изпълнители, като например известната бургаска Танцова компания “Дюн” на хореографа Петя Стойкова.

Освен интензивните ежедневни ателиета за танцьори, приключващата Лятна Танцова работилница включваше и поредица събития, сред които репетиции навън, на откритата сцена “Охлюва” в Морската градина, както и изненадващ танцов флашмоб на плажа миналата събота. Тази вечер приключва и съпътстващата детска танцова програма, а след нея в Морското казино ще бъде прожектиран и документалния авторски филм freedom2dance на Ина Сотирова – участник в Лятна Танцова работилница, който разказва историята за ъндърграунд денс културата в Ню Йорк и това как един забравен закон от 20-те години се оказва пречка за нейното развитие.

Големият заключителен спектакъл на Лятна Танцова работилница – “Sneak Peek” – ще се състои утре, на 30 август (петък) от 19:30 ч. в Културен дом на нефтохимика (НХК) в Бургас. Вход свободен.

Източник на информацията: bgdancer.info

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

 
Работилничка Как да моделираме Горски животни

Работилничка, вдъхновена от любимата ни поредица Боско на издателство ФЮТ. Ще съживим омайния свят ...още

© 2019 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft