новини и събития

14
Септември
Танци и огнено шоу на открито в Нощта на театрите

Тази есен София ще се присъедини към списъка с европейски градове, които празнуват театъра чрез НОЩ НА ТЕАТРИТЕ. Форматът на инициативата е с традиции в световната история на театъра и няма аналог в България. Именно по-различното „случване” я прави достатъчно очаквана и изпълнена с мистичност и споделеност.

На 14-ти септември за няколко часа София ще се превърне в голяма сцена и ще се присъедини към традицията на европейските столици да показва театралното изкуство в големи мащаби и събрано в рамките на точно определено време.

За да предпази любителите на театралното изкуство от клаустрофобични настроения, на 14 септември Нощта на театрите излиза извън пределите на затворените пространства с дузина отворени локации.

Танци с Monstribe
През деня очаквайте брейк и хип-хоп танци от „Якрю”/„Монстрайб” на различни локации из града, сред които пл. Света неделя, Софийски университет – до Ректората, Попа, пред VIVACOM Art Hall, езерото Ариана и Лятната сцена в Борисовата градина. Именно на последната локация в 20:30 ч. момчетата ще проведат интересен уъркшоп, разкриващ историята на хип-хоп културата по света и у нас и ще научат желаещите на едни от началните стъпки в брейк танците.

Танци с “Научи ме”
В парк „Заимов”, в непосредствена близост до Театър „София” от „Научи ме” ще предложат на всички желаещи да се включат в един истински малък цветен фестивал, като за всекиго ще има по нещо. Предвидени са уроци по танци, уъркшопи за правене на оригами и бижута, както и за жонглиране и въртене на огън. Ще се рисува, ще се ходи по слаклайн, ще има театрални импровизации, огнено шоу, музика на живо, тарамбуки, диджеридута и чай масала. Началото е в 11:00 ч., а краят – някъде около 23:00 ч. или докато имате настроение. Споделете времето и хобитата си с „Научи ме”, представени на 14-и септември от Калоян Величков, Габриела Савова, Веселина Филипова, Ива Маринчева, Николай Райчев и Виктор Теофилов.

“Метаморфоза”
В парка пред Националната художествена галерия край паметника на Йордан Радичков ще бъде представена МЕТАМОРФОЗА на душите, изразена чрез езика на телата от театър „Атом“. Елате и вижте кои са етапите на дълбоко изменение, през които преминават и в които взаимодействат мъжкото и женското начало, за да достигнат пълна хармония, и тяхната проекция чрез телата на Стефания Георгиева и Христо Таков от театър „Атом“. Това е и личен проект за зрителя – задава му лични въпроси и търси лични отговори. Провокира го сам да изгражда историята и му дава правото на избор дали да остане просто наблюдател, или сам да я преживее, превръщайки се от зрител в творец. Спектакълът ще се от 21:30 и от 22:00 часа.

„IGNIS “
На огненото пиршество за сетивата от 21:30 ч. на пл. „Света Неделя“ Ви канят от Мим-формация ЖАР ТЕАТЪР. Без слово, но стихийно ще се разгърне огнената метафора „IGNIS – Възраждането на София“ на мим-формация ЖАР ТЕАТЪР, която през май празнува своята 20-та годишнина. Зрелищният спектакъл ще разпали въображението с изразните средства на живия огън, театъра, музиката и танца, пресъздавайки легендата за безстрашния Игнис (от лат. „огън“). Той се впуска в изпълнено с изпитания пътуване из подземния свят на Отвъдното, за да върне към живот своето женско алтер его – красивата София („мъдрост”) , жестоко убита от покварените си съграждани. На „IGNIS – Възраждането на София“ може да се насладите безплатно от 21:30 ч. на пл. „Света Неделя“.

Ах, Бродуей
Лудо шоу, пъстрота, невиждана фиеста и много танци или иначе казано „Ах, Бродуей, Бродуей” – така ще започне своето участие в Нощта на театрите Театър-лаборатория „@лма @лтер”. Часът на срещата е 19:00 ч., мястото – театралната зала на Софийски университет, до Ректората. Единственото изискване – добро настроение и запетайка… на лявата ръка. По-късно програмата ще продължи с импровизирано издание на музикалните импровизации „@lma @lter Session” – от 21:00 ч., „Нощен ДИНГ” – от 23:00 ч. и „Краят на играта” – от 00:00 ч.

Art from the Heart
В Нощта на театрите в One more Кино ще отстъпи сцената си на хип-хоп активистите от Art From The Heart, които ще открият вечерта с брейк шоу, последвано от уъркшоп. Започнали преди 14 години, днес Art from the Heart имат множество състезания, награди и призови места зад гърба си. Важна за тях посока в развитието им е създаването на танцови представления и както сами споделят, една от любимите им дейности свързани с хип-хопа е да разкриват магията на брейк танците и бийтбокса пред публика и да не спират да развиват хореографските си умения. Входът е свободен, началото е в 19 ч.

Източник на информацията: bgdancer.info

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2021 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft