новини и събития

02
Октомври
Софистик-Живо с участие в престижен международен детски фестивал

От 2 до 5 октомври 2013 г. в Белград, Сърбия ще се състои 44-та международна среща на децата на Европа ”РАДОСТТА НА ЕВРОПА” 2013.
Сред участниците са деца от 7 до 14 години от 18 държави, сред които и България. Именно Танцова формация „Софистик-Живо” беше избрана да представи България на тазгодишното издание на фестивала!

Фестивалът се провежда от далечната 1969 г., дори и по време на политическите сътресения в страната през 90-те години на 20 в. Основни организатрори са община Белград и Детския културен център в Белград.

Rockandroll– това е темата на 44-та международна среща; тема, служеща за вдъхновение и създаване на изкуство от всякакъв вид – танци, музика, мултимедия... Като музикален жанр rock’n’roll-ът възниква през 50-те години на миналия век и обединява влияния от джаз, блус, буги, RnB музика, както и елементи от фолклорна и кънтри музика. По този начин успява да свърже различните култури по света. Именно с това е свързан и изборът на тема на фестивала – освен, че служи за вдъхновение за създаване на изкуство  в различни жанрове, темата е едно универсално послание за разбиране, за преодоляване на различнията и границите, които ни делят!

С многообразния си репертоар Танцова Формация “Софистик-Живо” напълно импонира на художествените търсения и философията на Фестивала. Програмата, с която ще се представи Средна концертна група на Формацията  включва съвременна разработка на български фолклор, лирична китайска импресия и бравурен кей-поп. За гала концерта, който ще се излъчва директно по Сръбската национална телевизия, Формацията е подготвила специален танц – “Откровение”.

Елина Топалска, главен художествен ръководител на Танцова формация „Софистик-Живо” споделя: „С нетърпение очакваме този празник на изкуството! Да представиш България на такъв престижен форум е нелека задача, но с емоцията, която ни дава танцът, вярваме, че ще бъдем достойни представители на България!”

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft