новини и събития

20
Юли
Созопол се готви за фестивал на изкуствата МОНТФИЗ

От 20-ти до 28-ми юли 2013г. в Созопол ще се проведе за четвърта поредна година фестивал на изкуствата МОНТФИЗ. Фестивалът е ориентиран към обучение в областта на изкуството. В продължение на девет дни участниците ще усъвършенстват уменията си по актьорско майсторство, сценична реч, сценично движение, биомеханика, ритмика, сценичен бой и каскади, техника на класическия танц, съвременни танцови техники, техника на джаз танца, вокална техника, творческо писане и други. Преподаватели отново ще бъдат едни от най-изявените професионалисти в страната в съответната област като Иван Бърнев, Башар Рахал, Пенко Господинов, Етиен Леви, Георги Господинов и др. В програмата на Фестивала ще бъдат включени също представления на актьорски и вокални групи, участници във фестивала. Прочулият се с ролята на Распутин в „7 часа разлика” актьор Юрий Ангелов ще води единия от уъркшоповете по актьорско майсторство.
Целта на организаторите от Община Созопол и Сдружение с нестопанска цел „МОНТФИЗ” е да дадат шанс за обучение и изява на непрофесионалисти в областта на актьорското майсторство в три възрастови групи - деца, младежи и възрастни.

За пръв път в МОНТФИЗ Арт Фест се включват и чуждестранни преподаватели! Специално за Фестивала от Москва пристига актрисата, режисьор и театрален педагог, специалист в областта на биомеханиката на Мейерхолд - ДАРИЯ ДЕНИСЕНКО (на снимката вдясно). Тя ще проведе седемдневен уъркшоп по биомеханика на Мейерхолд.
Отново от Москва идва и проф. Владимир Никитин, който ще ръководи уъркшопите по психодрама, Комедия дел арте и "Техниката Двуликият Янус". Новост за фестивала е участието на деца от 8 до 13 години, които могат да се включат в лятната акедимия на изкуствата самостоятелно или със воите родители. Фестивалните вечери ще радват гостите на Созопол с богато разнообразие от представления на различни актьорски, вокални и танцови школи от цялата страна. В рамките на Фестивала всеки ден се провеждат кандидатстудентски консултации за НАТФИЗ с преподавателите, които приемат класове през учебната 2013/2014 година - проф. Пламен Марков и доц. Ивайло Христов и техните екипи: Пенко Господинов, Иван Радоев и Кристина Янева.
Във Фестивала могат да се включат всички, които искат да станат част от това незабравимо лятно преживяване и да почерпят практически опит директно от едни от най-изявените специалисти в сферата на театъра, музиката и литературата.

Източник: http://www.tbmagazine.net

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft