новини и събития

21
Декември
Смърфове превзеха зала България по време на Приказки за обой

След силен старт с "Приказки за тромбон и туба" вторият сезон на Фортисимо Фамилия, музикалната забавно-образователна програма за деца и родители, продължи представянето на инструментите от съвременния симфоничен оркестър с поглед към не дотам познатия за широката публика обой. "Приказки за обой" с участието на Ясен Енчев (обой), Богдана Трифонова (актриса), Ангелина Гаврилова (танцьор) и Павел Златаров (диригент) се превърнаха в история, между нотите на която бродиха смърфове, палави балерини и надарени с необикновен талант музиканти. Виртуозният Ясен Енчев накара обоя да засвири ангелски мелодии с помощта на една магическа тръстикова пластинка.  Артистичната част в "Приказки за обой" беше поверена на харизматичната Богдата Трифонова, водещ в сутрешното шоу на БГ Радио – Стартер, а магията на танца показа Ангелина Гаврилова, солист в една от доказалите се у нас трупи за съвременен танц - балет "Арабеск".

Оркестърът на Софийска филхармония за пръв път се преобрази в семейство смърфове, което изсвири знакови за инструмента произведения като Концерт за обой на Бах, Вариации от Хумел, Мисията на Мориконе и други, под диригентската палка на Павел Златаров.

Приключението Фортисимо Фамилия продължава със специален коледен концерт, който ще се състои на 21 декември (събота), този път в Голяма зала България. Актьорите Лили Гелева и Митко Павлов, младите солисти Надежда Цанова и Иван Керековски, органистът Велин Илиев, както и диригентът Максим Ешкенази, ще представят един от най-дългоочакваните и любими инструменти – пианото. Приказката разказва за чудесата, които само един елф и една фея могат да сътворят, водени от вълшебната сила на музиката.

Фортисимо Фамилия е програма на Максим Ешкенази, подкрепена от Фондация "Америка за България", която се осъществява в партньорство със Софийска филхармония.

Приказки за пиано
21 декември, 11:00
Голяма зала на Концертен комплекс „България”
Цена на билета: 6 лв.
Билети на касата на зала „България”
1000 София, ул. „Аксаков”1
тел.: 02/987 76 56, работно време: 09:00 – 22:00 часа
www.ticketplus.bg

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft