новини и събития

05
Август
Сезоните в нас – два бутикови концерта в Пловдив и София

На 5 август в Балабановата къща в Пловдив и на 6 август в музикален център „Борис Христов” в София, Модо България има удоволствието да ви покани на „Сезоните в нас” – два бутикови концерта с участието на пианистката Венета Нейнска и цигуларката Грета Мутлу. Към дуото ще се присъедени и Атанас Кръстев, виолончело. Те ще представят една оригинална романтична програма в разгара на лятото:
Леонардо де Лоренцо – Есенен валс
Йожен Изаи – Зимна песен
Лудвиг ван Бетовен – Соната за цигулка и пиано №5, “Пролетна”
Астор Пиацола – Verano Porteno

Венета Нейнска получава Бакалаварската си степен в класа на световно известния пианист Джон Пери в Южнокалифорнийския университет. В последствие учи с Джоан Хавил в Лондон и Училището за музика и театър „Гилдхол“. Участва в майсторските класове на Имоджен Купър, Алексей Наседкин, Джером Лоуентал и Доминик Мерле. Тя участва и печели редица конкурси за пианисти в света. Сред наградите и са: Първа награда на Седмия конкурс за пианисти в Ларнака, Кипър; Втора награда от конкурса “Кристофър Дюк” в Уотфорд, Великобритания; Първа награда в конкурса “Бетовен Храдец” в Чехия; Третата награда от конкурса “Александър Тансман” в Лодз, Полша. Тя е носител на Почетната стипендия “Габриел Меклер” и City of London Trust. В момента Венета Нейнска е артистичен директор и вдъхновител на всички проекти на Модо България.

Грета Мутлу е завършила престижния Музикален Институт в Кливланд, САЩ, и е получила Артист Диплома от Глен Гулд Скуул в Торонто, Канада, като студентка на Пол Кентър. Носител е на многобройни награди от национални и международни конкурси в България и чужбина. Изявите й като солист и камерен музикант включват концерти у нас, както и във Франция, Германия, Чехия, Канада и САЩ. През 2005г. г-ца Мутлу е отличена с Диплома за високи артистични постижения от Министерството на Културата. Работи с Леонидас Кавакос, Леон Флейшер, Джеймс Бойд, Михаил Гуревич, Кеворк Мардиросян, Олех Криса, Скот Сент-Джон, Бари Шифман и Джоуъл Смирнов. Понастоящем, Грета Мутлу следва магистратура в университета Карнеги Мелън в Питсбърг, САЩ, в класа на Андрес Карденес.

Билети може да резервирате на tickets@modo.bg и телефон: 0894760154 и да ги закупите на място преди концерта.
За повече информация:
0896 707 523
www.modo.bg

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft