новини и събития

Седмокласници от СОУ Отец Паисий организираха благотворителен концерт

Едно момче и едно момиче, седмокласници в СОУ „Отец Паисий“ в Смолян, създадоха истински значимо благотворително събитие  в града. 2000 лева бяха събрани на благотворителния концерт „От деца за деца“ , оповестиха в залата на Родопския драматичен театър организаторите. Към нея ще бъдат прибавени и дарените в благотворителните касички суми от 1000 лева. Всички средства са предназначени за Дома за деца без родители „Катя Ванчева“ в Широка лъка. Директорът на  социалното заведение Станислав Шиков с голямо вълнение благодари на двете деца-инициатори –Павел Хаджиев и Виктория Абаджиева за тази впечатляваща благотворителна проява. В концерта напълно безвъзмездно се включиха звездите на родопската песен Валя Балканска,  гайдарят Петър Янев, Златина Узунова, Николай Славеев, Росица Пейчева, Здравко Мандаджиев, Кина Илчева, Фолклорен ансамбъл „Родопа“, Клуб „Зевзек”, формации на Обединен детски комплекс в Смолян, детски квартет от Дом  „Катя Ванчева“ Широка лъка, аплодирани сърдечно и продължително от препълнената зала. Желаещите да присъстват бяха много повече от местата в зала №1 на театъра, поради което бяха допуснати и правостоящи. Община Смолян подкрепи благородната инициатива като осигури залата, осветлението, озвучаването и афишите за концерта.

 Това е  първата толкова мащабна проява на съпричастие и то по идея на деца, за мен това е истинско чудо - каза директорът на детския дом Станислав Шиков. Средствата ще бъдат вложени в изграждането на център за настаняване на деца от семеен тип, който трябва да бъде открит това лято. Това ще бъде едно малко жилище в Широка лъка с пълно оборудване, където децата без родители да се учат да живеят самостоятелно и да се обслужват в ежедневието, за да могат да бъдат подготвени за бита след напускането на социалното заведение. Военнослужещите от 101 алпийски батальон в Смолян заявиха своята готовност да се включат с допълнителни благотворителни инициативи в помощ на Детски дом „Катя Ванчева”. Родителите на 13-годишните Павел Хаджиев и Виктория Абаджиева казаха, че се гордеят със своите деца и винаги ще ги подкрепят в техните благородни инициативи. Павел сам пее родопски песни и също се включи в концерта. Тъй като събраната сума от билети се оказа малко под 1900 лева, певецът Николай Славеев обяви „Закръглете сумата на 2000 лева, недостигащото е от мен”. Звездите на българската и родопска песен – любими изпълнители ва смолянската публика, бяха дълго аплодирани от залата. Всички те заявиха, че за тях е гордост и чест да участват в благотворителната изява на смолянските ученици. Гайдарят Петър Янев акомпанира на много от колегите си - певци. А Николай Славеев и Росица Пейчева запяха в дует.

 Кметът Николай Мелемов се срещна с учениците, които организираха благотворителния концерт „От деца за деца”. Той връчи поздравителни адреси и подаръци на Виктория Абаджиева и Павел Хаджиев в залата на СОУ „Отец Паисий”. Николай Мелемов подчерта, че той като кмет и общинската администрация винаги ще подкрепят и помагат за осъществяването на подобни хуманни инициативи. Поздрави седмокласниците за благородната кауза на организирания от тях концерт.

Източник: www.hala.bg

 
Ден на детето в Квадрат 500

Заповядайте на 1 юни 2018 (петък) да отпразнуваме ЗАЕДНО празника на детето. Ще го отбележим със ...още

 
На пътешествие с художници

Националната галерия празнува своя 70-ти рожден ден. Заедно с художниците, представени в ...още

 
Първи голям концерт на малките филхармоници

Детският филхармоничен хор ще изнесе първия си самостоятелен голям концерт в деня на славянската ...още

 
Ателие рисуване с къна и нейните лечебните свойства

Ако сте решили да БЪДЕТЕ РАЗЛИЧНИ - елате да Ви направим временна татуировка с оригинална индийска ...още

 
Шеф Манчев, шеф Шишков и Лидл България подготвят първата кулинарна книга за деца

Заповядайте на 22.05.2018г. в 11 часа в зала „Триадица“ на гранд-хотел ...още

© 2018 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft